Svet sa jednim centrom je svet Antihrista. U unipolarnom svetu za nas mesta nema

Izvor:
Politički.rs, Ilustracija, Foto: Privatna arhiva, Pixabay, Printscreen

Bavi se čovek politikom. Domaćom i svetskom.

Otac Nenad Ilić

Svetskom posebno, kako to već Srbi vole. Traže se osim vere i neke ideologije koje pomažu snalaženju u ovom svetu…

Posle iščitavanja starijih i sasvim novih ruskih mislilaca, od Dostojevskog do Dugina, a ko još uvek ima želju i volju da misli 😊, dođeš do ovoga što Putin danas propoveda – multipolarni svet. Svet koji nema jedan nego više centara.

Inspirativna su Duginova razmišljanja o geopolitici, o evroaziji o tlu, a sve to u Rusiji koja je u velikoj meri okrenuta i Zapadu, ali zapravo osnovno u čemu sada možemo da se odredimo je ili da smo za multipolarni ili za unipolarni svet.

Svet sa jednim centrom, unipolarni svet globalizma je opasnost na koju nas upućuje pravoslavno predanje i Sveto Pismo. Svet Antihrista. Korona je bila vežba za to.

Utoliko, nije ni tako teško danas se odlučiti.

Ili smo za Antihrista, za kraj istorije, ili smo za svet carstava koja se međusobno bore i takmiče stvarajući istoriju. A u tom prostoru ima i mesta za male narode.

U unipolarnom svetu – za nas posebnog mesta nema. To treba da nam je jasno.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Živanko Mihailović
Živanko Mihailović
20 dani pre

Monarhista!
Za nas monarhiste jedino ispravan put je onaj koji su prošla naša sabaća monarhisti i koji su u svim ratovima bili na našoj strani. Što smo sada na različitim treba saslušati i njihova i naše rukovodstvo, ali mi naše najviše liči na rukovodstvo 90-tih prošlog veka.