Teletabisi će podići izlaznost na referendumu, što Vučiću jedino i treba, a dobiće penis

Izvor:
Radio 2M, Ilustracija, Autor slike: Neša Ćurković, Foto: Printscreen

Vidim da pozivi na izlazak na referendum piče na sve strane. Neki zovu da se glasa “za”, a neki “protiv”.

Piše: Milan Milenković

Često govorim o teletabisima, koji glasaju za Vučića, a referendum će pokazati da teletabisi ne manjkaju ni drugoj strani. Dok prvi teletabisi budu glasali za svoje radno mesto, 20 jura, sendvič ili karton ulja, drugi teletabisi će podići izlaznost na referendumu, što Vučiću jedino i treba, a dobiće penis.

Mali podsetnik za političke genije: izbori i referendumi se ne prave da bi na njima istorija zabeležila ko je na čijoj i kojoj strani bio, već da bi se dobili i, je li, izgubili.

Onaj ko danas zove na izlazak na referendum i traži glas protiv Vučića, trebalo bi, ako malo morala ima, da objasni, posle neumitnog poraza, zašto je digao izlaznost Vučiću? Ali – ne da morališe, da poziva na pravdu, istinu i sveto Kosovo srbsko, nego da objasni svoje neznanje i, u krajnjoj liniji, da objasni zašto pomaže Vučiću?

Vučić na referendumu može da izgubi samo ako pozove svoje birače da ne izađu i ako mu je u interesu da izgubi. Uostalom, on broji glasove, pa može sve.

S druge strane, oko referendumskog “ne” su se okupili Boško Obradović, Miloš Jovanović i – gle čuda – njihovi kritizeri. Čudna služba je to. Mislim – šuma je to.

Emisije najboljeg srpskog politikologa XXI veka Milana Milenkovića, pratite svakog radnog dana od 20h na Jutjub kanalu Radio 2M

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar