Tetkin jedinac: “Musolini se proslavio time“

Tetkin jedinac: “Musolini se proslavio time“

“Musolini se proslavio time“

„A jesi li ti i ti muzičar? Nisam muzičar! Nisi? Jesam. A jesi, a? Ne, kažem nisam! Samo tetki da odnesem lek!“

Postoji li neko ko ne zna odakle je ovaj vanvremenski dijalog?

Piše: Davor Kalajžić

„Imaš, ili nemaš? Možeš li da potrošiš, ili ne? Jel’ možeš da platiš nešto, ili ne možeš?“, novi je vanvremenski isečak iz ružičastog blokbastera u režiji Mauricijus Sarape i Hong Kong Dee, sa ministrom policije Aleksandrom Vulinom u glavnoj ulozi kanadskog švajcarca.

„Aleksandar Vučić je danas izjavio da ću biti deo tima koji će voditi zemlju, ali moraću da ga razočaram, jer ću reći – ne“, izjavio je 2013. godine sadašnji ministar policije, u momentu kada je dao ostavku zbog potpisivanja izdajničkog „Briselskog sporazuma“. A onda ga je imenovani Aleksandar Vučić, po sopstvenom sećanju, upitao: „gde si našao baš tetku?“, da bi se potom prisetio one narodne – daj kozi da čuva kupus, a možda i – klin se klinom izbija.
I tako je rođena „borba“ protiv mafije.

Istine radi, „borba“ je počela porođajnim trudovima, kada je rođeni brat Vulinovog državnog sekretara krenuo sa KiM tetki da odnese lek, negde oko Kraljeva, Vulinovim službenim vozilom, ali policija nije imala razumevanja za ovu humanitarnu misiju, pa je „tetkin lek“ proglasila drogom. Epilog ovih Vulinovih trudova nije nam poznat.

Potom se saznalo da je „borba“ otpočela još pre trudova, kad je sever KiM „naoružan“ Vulinovim video nadzorom koji je poreske obveznike Srbije koštao milion evra. Ali gle muke, baš tog dana kada je ubijen Oliver Ivanović, milion evra nije radilo! Bila je gusta magla…

Možda bi kamere i radile, da ih je uopšte bilo za milion evra i da se zna gde je nestalo 10 Lada Niva koje je Ruska Federacija donirala civilnoj zaštiti na severu KiM, ali niti ima civilne zaštite, niti vozila, niti kamera, niti milion evra.

„Tako su radili u Italiji na početku fašističke vlasti“, ingeniozno se oglasio tetkin jedinac, valjda nostalgično prisećajući se svog omiljenog KiM stajlinga crnih uniformi i crnih košulja. „Musolini se proslavio time“, dosolio je ministar .

Moram da Vas razočaram, nije bilo reči o zavijanju u crno i paljenju kuće predsedniku sindikata “Sloga” zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, Dejanu Pavlovću, a nije bilo reči ni o razbijenom automobilskom staklu apsolventa medicine Davida Vujatovića, Vulinovog ličnog fotografa entuzijaste.

Reči je bilo o Draganu Đilasu i nekom Šolaku, ali zapravo o izvesnoj perjanici naprednjaka, Vladanki Malović, koja obožava da deli epitete, „fašistički lopovi”, “fašističke lopovčine”, „fašistički bedniče“, itd., vezano za fašizam, što joj je izuzetno podiglo rejting među partijskim kolegama, a naročito kod ministra Vulina, koji po svemu sudeći detaljno, takoreći „iznutra“, proučava Musolinija i crne košulje.

Eeeh, nesrećni Dragane, kolikih 23 puta tek ti treba da letiš za Mauricijus, Švajcarsku, Hong Kong i koje-kude bestragije, da preneseš onih 619 miliona podeljeno na 9.000?

Pardon, sad su 6 miliona, ali nema veze, naći će tetkin jedinac gde ti je ostatak. Razume se on u prenošenje keša.

Davor Kalajžić,

penzionisani službenik političke kancelarije specijalnog predstavnika UNMIK-a

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar