Ucenjeni, kompromitovani i nejaki predsednik Srbije niti sme, niti može da se suprostavi separatistima, dobiće sve što traže

Izvor:
NSPM, Foto: rs.usembassy.gov, Instagram/buducnostsrbijeav, Vlada republike Srbije, Printscreen N1

Poslednje izjave američkog izaslanika za Balkan Gabrijela Eskobara, da Srbi na Kosovu i Metohiji moraju da prihvate separatističke registarske tablice jer se time zaokružuje državnost “Kosova”, za političku javnost u Srbiji nisu ništa novo.

Logo

Usput, ovaj američki izaslanik kaže da mora da se povede razgovor o Zajednici srpskih opština ali koja ne sme da ima nikakve ingerencije više ili veće izuzev toga što kroz ZSO Srbi treba da sačuvaju svoj jezik i svoju kulturu. Ta zajednica normalno po Eskobaru mora da bude u skladu sa ustavom samoproglašene republike Kosovo.

Takođe Gabreiel Eskobar kaže da Srbija i zvanično mora da se odrekne svih energetskih postorojenja na KiM koje je inače ona gradila. Stoga su tvrdnje zvaničnog Beograda da su povodom registarskih tablica Amerikanci stali na srpsku stranu velika zabluda imajući u vidu izrečene američke stavove.

Posle deset godina Vučićeve valadavine njegova naopaka poliitika o južnoj srpkoj pokrajini uzima svoj danak. Upuštajući se u razgovore sa Prištinom bez ikakve politike platforme, bez bilo kakvog plana prepuštajući Prištini sve ono što je Zapad od njega tražio predsednik Srbije je stigao do lestvice najvećeg izdajnika u srpskoj istriji. Potpisivao je u Briselu sve što se od njega tražilo, pa čak i ono što se nije tražilo. Najveći deo onoga što je potpisao javnosti u Srbiji nije pozanto.

Aleksandru Vučiću platforma nije bila potrebna jer se izdaja najbolje odrađuje u mraku.

Pa i danas kada 18. avgusta ide na pregovore sa Aljbinom Kurtijem građani Srbije ne znaju kako, šta i o čemu će Aleksandar Vučić da vodi pregovore. I koja mu je donja granica u tim pregovorima.

Foto: Printscreen/RSE

Najverovatnije, kao i mnogo puta do sada, Aleksandar Vučić će separatistima u Prištini predati sve. I lične karte, i registarske tablice, i vozačke dozvole, i saobraćajne dozvole i sve što gazda iz Amerike bude naredio. Na Zapadu jako dobro znaju da je predsednik Srbije upletan u brojne kriminalne afere, da svoj opljačkani novac od građane Srbije drži u zapadnim bankama, da je po prirodi stvari kukavica, slabić i stoga ga ucenjuju.

Pročitajte još  Zlo proleće na Severu KiM: "Nebo će plakat dugo i gorko, jer neće biti Srbina…"

Poslednji događaji na KiM oko registarskih tablica pokazuju pravo ponašanje predsednika Srbije. On je frustriran, preplašen, pun histerije, pun panike najavljujući razne katastrofe i kataklizme, oluje i ostale progone srpskog življa na Kosovu i Metohiji. I umesto da deluje smirujuće, umesto da ohrabri Srbe u južnoj srpskoj pokrajini on svojim porukama poziva Srbe da napuste svoju dedovinu.

U isto vreme predsednik Srbije je protiv toga da “Srpska lista” napusti institucije samoproglašene republike Kosovo jer će zaboga onda Priština da prekine njeno finasiranje.

Ovakav politički stav pokazuje da predsedniku nije stalo ni do države ni do slobode već samo do para.

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije “Otadžbina” podseća građane Srbije da Albanci sa Kosova i Metohije 12 godina nisu izlazili na srpske izbore kako lokalne, tako parlamentarne i isput su napustili sve institucuje države Srbije osim zdravstva i prosvete. Zato su skoro i stigli do svoje države.

Predsednik Srbije u Briselu nema razloga da prihvati bilo kakvu ucenu iz Prištine povodom ličnih karata i dokumenata sepratističkih vlasti. Dovoljno je samo da poštuje Ustav Republike Srbije i da ga u praksi primeni tj. da niko sa KiM ko ima dokumenata samoprogšane republike Kosovo ne može da se šeta Republikom Srbijom. Umesto da Beograd ucenjuje Prištinu, Priština zbog kukavičluka predsednika Srbije ucenjuje Beograd. I nisu potrebne nikakve blokade ni barikade na KiM nego jednostavno da se sa srpske strane za građane KiM koji nemaju dokumenta Republike Srbije onemogući prolaz kroz Srbiju.

Idiotska je priča o reciprocitetu Kosova i Srbije koju zastupa Aljbin Kurti jer “Kosovo” nije država i ne može sa Srbijom da traži nikakav paritet.

Srbija ne sme da beži od političke krize tako što će da zadovoljava prohteve albanskih sepratistia iz Prištine nego treba da se ponaša tvrdo i odgovorno kao svaka država. Političke prilike u Evropi idu joj na ruku jer Zapadu ne odgovara do otvara još jedno žarište pored onog u Ukrjaini.

Pročitajte još  Ruski medij: Vučić ZNA ko iz njegovog okruženja sarađuje sa Đorđevićem

Nažalost, ovo su samo puste želje Srba sa KiM jer za ovakve političke korake predsednik Srbije nema dovoljno hrabrosti.

I cela priča završiće se tako da će separatisti kao i do sada da dobiju sve što su tražili.

Ucenjeni, kompromitovani i nejaki predsednik Srbije niti sme, niti može da im se suprostavi.

“Otadžbina”
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare