BIZNIS IZNAD SVEGA Ulaz u Hram Svetog Save se od danas NAPLAĆUJE: Ko plati može da obiđe delove Hrama koji nisu dostupni svim posetiocima

Izvor:
Politički.rs, Foto: Printscreen, Wikipedia, Pixabay

Kako stoji u saopštenju na sajtu Hrama Svetog Save, od subote 1. oktobra počinje naplata ulaznica za organizovane obilaske hrama. Individualni ulasci se  još uvek ne naplaćuju.

Ova naplata ulaznica se odnosi na obilaske u pratnji vodiča, a grupe koje su izuzete od plaćanja su deca, đaci, studenti iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, kao i sve posete državnih i crkvenih škola, univerziteta i institucija, kao i posete osoba sa invaliditetom, prenosi Beograd uživo.

U plaćeni organizovani obilazak su uključena razgledanja delova Hrama koja nisu inače dostupna svim posetiocima (poznato je da u SPC za pare može sve) – ulazak u prostor amvona, te prostor ispred ikonostasa i fotografisanje ipred samog oltara, razgledanje mozaika iz neposredne blizine, kao i delovi Kripte koji su inače zatvoreni. Trajanje obilaska je od 30 do 45 minuta.

Po svemu sudeći, malo je ovaj napaćeni, ojađeni i gladni narod dao za izgradnju Hrama, za koji se i ne zna koliko košta i ko se sve tu i koliko nakrao, pa su popovi rešili da od Hrama, od jedne bogomolje, naprave turističku atrakciju gde će oni koji imaju da plate moći da prave selfije na mestima gde je sirotinji prilaz zabranjen. Ono, i sam Porfirije voli Instagram i slikanje, tako da tu ništa ne treba da nas čudi.

Malo je popovima što svako ko u Hram uđe uvek ostavi koliko može para a to su milionske sume na godišnjem nivou i što im Vučić na svakih par mesecu ubacuje, od nas otete, desetine i desetine miliona evra, sve je to malo za srpske alave popove i vozni park srpskih vladika.

Sramote tu nema, stida tu nema, morala tu nema, vere tu nema, te zato, ko nas sve zastupa pred Bogom, dobro je da nas još ima.

Mada, treba li da nas još uvek ima, ovakvi kakvi smo?

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

6 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Goran
Goran
5 meseci pre

Ne treba trošiti reči na anonimnog autora izrečenih protiv SPC jer da je vernik i pravoslavac i da ima imalo čsti ne bi pisao ovakve bljuvotine, dobro je plaćen od strane fašističkog zapada.

glupost
glupost
4 meseci pre

narod platio pa opet plaća

toto
toto
4 meseci pre

učestali napadi na spc,al ima rezona

snajka
snajka
4 meseci pre

nafatirali se, sve im malo…

formula
formula
4 meseci pre

crkva nije narodna odavno

kuda ide ovaj svet?
kuda ide ovaj svet?
4 meseci pre

Crkve, muzeji, sve se to komercijalizovalo… Umesto da je na polzu narodu.