Uplašeni Đuka traži smenu Nebojše Stefanovića!

Đuka traži smenu Nebojše Stefanovića!

Posle poraza Milorada Dodika u Banjaluci, razočarenje, očaj i strah se nadvio nad visokim funkcionerima Srpske napredne stranke.

Svesni da na sledećim izborima, i ako budu pobedili na republičkom nivou, gubitak Beograda bi bila tačka sa koje bi se momentalno strmoglavila naprednjačka imperija Aleksandra Vučića. Padom Beograda u ruke opozicije došlo bi do otkrivanja bezbroj malverzacija, kriminalnih radnji i besomučne pljačke kako građana Beograda, tako i cele Srbije.

Na Tviteru se oglasio narodni poslanik i član Glavnog odbora SNS-a Vladimir Đukanović i zatražio što hitniju stranačku skupštinu, smenu i izbor novog rukovodstva i posebno smenu gradskog odbora u Beogradu, “kako bi se stranka spremila adekvatno za beogradske izbore i kako nam se ne bi dogodila Banja Luka.”

“SNS bi trebalo najhitnije da održi stranačku skupštinu, da se izabere rukovodstvo stranke i posebno da se osveži gradski odbor u Beogradu kako bi se stranka spremila adekvatno za beogradske izbore i kako nam se ne bi dogodila Banja Luka.”

Uplašeni Đuka traži smenu Nebojše Stefanovića!

Kad se zna da je predsednik Gradskog odbora Beograd Nebojša Stefanović i kad se zna da je javna tajna među naprednjacima da je Stefanović, posle posete bezbednosno-obaveštajnim službama SAD, u nemilosti Aleksandra Vučića, ali i pod zaštitom američke ambasade, ostaje pitanje može li i sme li Aleksandar Vučić da ga smeni.

Po svemu sudeći Aleksandar Vučić će još jednom pokazati svoj kukavičluk i nemoć, te će Nebojša Stefanović ostati na mestu predsednika GO Beograd.

Predstavljen u narodu kako svemoćni gospodar Srbije, Aleksandar Vučić uvek svoju nemoć i poslušnost okupacionim silama pokaže kad dođe do formiranja ili rekonstrukcije vlade. Zato je i ovo poslednje formiranje, kao i sva druga ranije, trajalo maksimalno dugo. Trebalo je vremena Vučiću da pokuša da odstrani one neposlušne, koji će ga prvi ostaviti na cedilu.

Ni ovog puta mu to nije uspelo, a nije da nije nudio sve i svašta.

Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović, Jadranka Joksimović i još neki ministri iz prethodne vlade, zaštićeni od strane zapadnih službi, samo su promenili svoje resore a Vučiću je za utehu dozvoljeno da zadrži neke od svojih ljudi, kao i da ubaci nove poslušnike poput Darije Kisić Tepavčević i Ratka Dmitrovića.

Uplašeni Đuka traži smenu Nebojše Stefanovića!
Foto: Printscreen

Među naprednjacima se prepričava anegdota kako je staro-novi ministar Nenad Popović uspeo da ubedi Vučića da ga zadrži u vladi a da će mu on za uzvrat obezbediti uspostavljanje ponovo dobrih odnosa sa Moskvom, koji su zahladneli posle Vašingtonskog sporazuma. Popović mu je navodio svoja poznanstva, i dao mu spisak saradnika i prijatelja iz Rusije, za koje je tvrdio da imaju veliki uticaj na Vladimira Putina i koji će posredovati da Vučić bude ponovo u milosti Kremlja.

Vučić je naseo na priču i Popović je zadržao ministarsku fotelju.

Na prvom sastanku sa ambasadorom Rusije Bocan-Harčenkom, u neformalnom razgovoru, Vučić se raspitivao o ljudima sa Popovićevog spiska i saznao da su skoro svi sa tog spiska ruski oligarsi koji su u nemilosti i Putina i ruskih organa gonjenja, te da je samo pitanje dana kad će doći do obračuna s njima.

Novinari koji su bili prisutni, kad je po završenom razgovoru Vučić ispraćao Bocan-Harčenka, kažu da nisu mogli da prepoznaju Vučića koliko je bio crven u licu i koliko mu je lice bilo izobličeno. Kažu još da se nešto kasnije čula nezapamćena dreka i vika iz predsednikovog kabineta.

Kako se Nenad Popović oprao kod Vučića i koliko ga je to koštalo ne zna se, zna se samo da kao ministar bez portfelja neće imati ama baš nikakva zaduženja, sem da se bavi, kako zna i ume, rušenjem patriotske opozicije koju predvodi predsednik pokreta Oslobođenje Mlađa Đorđević. Za njega mnogi tvrde da je imao ključnu ulogu u smeni vlasti u Crnoj Gori, kao i uticaj na sinoćni poraz Dodika u Banjaluci. Upućeni izvori navode da Đorđević ima odličnu saradnju i da uživa već tridesetak godina veliko poverenje ruske bezbedonosne službe FSB, a samim tim i Kremlja, te da je on čovek koji je kontrolisao Borisa Tadića i Dragana Đilasa koliko mogu da idu daleko u saradnji sa Zapadom.

Mlađan Đorđević, Foto: Pokret Oslobođenje

Vladimir Đukanović, ma koliko neomiljen među građanima, inteligentan je i iskusan političar. Kao bivši novinar odlično poznaje stanje u srpskoj opoziciji i zna da je Mlađa Đorđević jedini političar koji ima odlične odnose i uticaj kako na Đilasa, tako i na sve druge lidere građanske opozicije, te da bi zajednički izlazak na beogradske izbore pročišćene građanske i nacionalne opozicije značio momentalni poraz Vesića i Radojičića, što bi značilo stavljanje noža pod grlo Aleksandru Vučiću.

Danas je pokret Oslobođenje objavio “Obznanu” i biće zanimljivo posmatrati šta će se dešavati u narednim danima, kako će već po uhodanom šablonu krenuti napadi na Đorđevića što od strane tabloida, što od strane ucenjenih lidera nacionalnih stranaka poput Miloša Jovanovića.

Neće ni razni isluženi, ofucani drugosrbijanski penzioneri i penzionerke ili oni iz tzv. građanske opcije koje predvodi bivši gradonačelnih Šapca Nebojša Zelenović propustiti priliku da se ostrve na Đorđevića.

Kao što je već poznato ove prve, nacionalne, izdržava ipak najmoćniji čovek u Srbiji Aleksandar Vučić, a za ove druge, građanere, brine se najmoćnija žena u Srbiji Sonja Liht. Ponekad tu dođe do raznih tumbanja i pometnji, pa neupućenom može da se učini da su Aleksandar Vučić i Sonja Liht jedna te ista osoba, ali o tome narednih dana…

M. Milovanović

FOTO: Twitter/ @djuka1979, Printscreen

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar