Uporedite srpsku opoziciju sa Aleksandrosom Panagulisom i sve će biti jasno: Štrajkovao je da bi, kad izgladni, lakše i brže pao u nesvest dok ga muče.

Uporedite srpski opoziciju sa Aleksandrosom Panagulisom i sve će biti jasno: Štrajkovao je da bi, kad izgladni, lakše i brže pao u nesvest dok ga muče.

Ovo na slici je, mislim na ovog s brkovima, Aleksandros Panagulis, tip koji je pokušao da ubije Georgiosa Papandopulosa, šefa grčke vojne hunte.

Uporedite srpski opoziciju sa Aleksandrosom Panagulisom i sve će biti jasno: Štrajkovao je da bi, kad izgladni, lakše i brže pao u nesvest dok ga muče.
Wikipedia

Panagulis je uhvaćen i onako, domaćinski mučen pet godina, a prvih šest meseci svaki dan.

Piše: Milan Milenković

U knjizi njegove potonje žene i biografa, italijanske novinarke Orijane Falači (Razgovori s povješću), opisane su muke kroz koje je Panagulis prošao, a koje su ravne Isusovim, samo duže.

Tukli su ga čime su stigli kao jazavca, uvek do padanja u nesvest, pekli su mu stopala, izvodili na streljanje, puštali mu struju kroz genitalije, davili ga, vešali ga za ruke otpozadi dok mu ne iščaše ramena, uvlačili su mu žicu u ureter i zagrevali je upaljačem dok ne pocrveni i… sve je izdržao, nije odao brata, koji je bio saučesnik.

Za svoje mučitelje, policajce, govorio je da su oni dobri momci, seljačkih lica, koji su dobili to malo vlasti i moći i da bi, pod drugim okolnostima, biili obični i valjani ljudi.

Iz zatvora je izašao 1973. i oženio se Orijanom Falači.

Bol, usled braka s ružnjačom starijom deset godina, nije mogao da izdrži i poginuo je 1976. u saobraćajnoj nesreći.

On je, u zatvoru, stalno štrajkovao glađu i nasilno je hranjen, u venu, ili kroz sondu u želucu. Štrajkovao je da bi, kad izgladni, lakše i brže pao u nesvest dok ga muče.

Zašto ovo pišem?

Uporedite srpski opoziciju sa Aleksandrosom Panagulisom i sve će biti jasno.

 

Emisije Milana Milenkovića pratite na Jutjub kanalu Radio 2M

Uporedite srpski opoziciju sa Aleksandrosom Panagulisom

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare