Veća je šansa da je Ceca Ražnatović nevina, nego da Boško i Milica dobiju 15%.

Izvor:

Najbolji srpski politikolog i dokazano nenadjebivo u prognozama precizni analitičar Milan Milenković, prokomentarisao je izjavu Boška Obradovića da bi nekakva koalicija “Ujedinjene patriote” na sledećim izborima osvojila više od 15 posto glasova.

Dobro: dobijete 15% i šta? Uđete u Skupštinu i šta? Da se čuje vaša reč? Čula se od 2016. do 2020. i ta reč vas je i lišiila umanjenog cenzusa. Čim progovorite-propadnete. Zato je bolje držati se političkih kombinacija i lizanja dupeta vlastima i strancima, to može da dadne cenzus, a priča jok.

Posebna je priča što je veća šansa da je Ceca Ražnatović nevina, nego da Boško i Milica dobiju 15%.

U svakoj političkoj kombinaciji koju Vučić pravi, ostali su samo zaprežnog karaktera, za njega vuku, a njima šta dopadne.

Boško je prvi lik, posle Vuka Draškovića i Ćićoline, koji je ili bio, ili može sa svima, samo da se zakači na čantru. Ispod velikih parola o veri, naciji i porodici, krije se jedna, sasvim ljudska, potreba da se malo proživi, da se stekne na narodnoj grbači.

Priča Boška i Milice je arhaična, dosadna i strana biću srpskog naroda. Kad bi im RTS bio otvoren svakog dana, ta priča bi samo još više udavila publiku. Pogotovu je mučno kad alavi i grabljivi karakteri drže moralne pridike.

Boško više nema ništa, ni stranku, ni pratnju, a prijatelje nema od prvog osnovne. Serija zaokreta je izbila i poslednji pršljen onima koju su ga sledili i ostala mu je samo šačica sitnih šićardžija, koji se nadaju da će nešto zakačiti ako se Boško nagodi s Vučićem. Opet, ako se Boško nagodi s Vučićem, šta će mu te šićardžije i prišipetlje?

Millica je tek cirkus, ali srpsko politički sistem je nagradio i Anu Brnabić, što ne bi i nju? Svojoj imenjakinji, ženi Ane Brnabić, Milica može da zavidi samo na jednoj stvari: Đurićka ima boljeg bračnog partnera, nego ona.

Srpski nacionalizam nekad ima žovijalno, kabaretsko lica Bokana ili Matije Bećkovića, a nekad grobarsko turoban lik, kao kod Boška i Milice.

Istorija se, kažu, nekad javlja kao tragedija, nekad kao farsa, a nekad, kao kod nas, klovnovska predstava.

 

Emisije najboljeg srpskog politikologa današnjice Milana Milenkovića, pratite svakog radnog dana od 20h na Jutjub kanalu Radio 2M

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare