Vučić i Milivojević se sprdaju sa opozicijom: “Izvanredan kandidat”; “Pobeđuje u drugom krugu”

Izvor:
Politički.rs

Najbliži da bude kandidat za predsednika Srbije, ispred zajedničke liste opozicionih stranaka okupljenih oko Stranke slobode i pravde (SSP), Narodne stranke i Demokratske stranke (DS), trenutno je potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš, piše danas list Nova.

Taj list je, pozivajući se na svoje izvore, naveo da bi potpredsednica SSP Marinika Tepić trebalo da bude nosilac liste za parlamentarne izbore, zakazane takođe za april 2022. godine.

Iako zvaničan stav SSP, DS, Narodne stranke, Pokreta slobodnih građana (PSG) i Pokreta za preokret (PZP) oko izlaska na izbore još nije poznat, list ocenjuje da je dogovor “sve izvesniji”.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Posle te vesti se, u pauzi između ispijanja kafe sa Edi Ramom (dok se ćaska o tome koliko treba da bude velika Velika Albanija), i ponižavajućeg keženja s kuckanjem u drvo pred Emanuel Makronom, oglasio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Svestan da ima podršku zapadnih sila u komadanju, pljačkanju i rasprodaji Srbije, kao i da će te iste zapadne sile naterati kukavnu podaničku srpsku opoziciju da izađe na najavljene izbore sledeće godine, Vučić je rešio da se malo sprda s tim mučenicima.

Predsednik Srbije je izjavio da je Ponoš “izvanredan” kandidat, znajući da za Ponoša nije čulo dve trećine građana Srbije, da oni koji su za njega i čuli, znaju ga kao “NATO generala”, što priznaćete, u Srbiji nije ni malo za ponos. Tako bi “izvanredni” Ponoš, kao kandidat za predsednika, na izborima osvojio maksimalno par hiljada glasova, što bi bilo definitivno mnogo lošiji rezultat od rezultata njegovog predsednika Vuka Jeremića, koji je u vreme kad mu je popularnost bila na vrhuncu, na izborima 2017. osvojio sramotnih 5,65 odsto glasova.

Pročitajte još  O diktatoru Aleksandru

Vučić s pravom može da se smeška i da se sprda s takozvanim opozicionim kandidatima, jer kakvi su, neće morati mnogo para da baca na potkupljivanje, ucenjivanje, batinaše, džipove… moći će siroti predsednik koji se oblači u fundusu, a rolke mu kupuje Siniša Mali, da ostavi nešto sa strane i za crne dane.

Da bi se još malo prevarili građani koji su protiv režima Aleksandra Vučića, i koji su u ogromnoj većini za bojkot izbora koje on raspisuje, kao i da bi im se ulila lažna nada o nekakvom uspehu koji može opozicija na tim izborima da postigne, javio se i politikolog i analitičar Cvijetin Milivojević.

Cvijetin Milivojević, poznat i kao cimer Ivice Dačića, Printscreen/ N1

Cvijetin Milivojević najčešće iznosi razložne i kvalitetne stavove i analize, međutim, čini se da su studentski dani i vreme kad je bio cimer sa Ivicom Dačićem ostavili posledice po njegov karakter. Tako će Cvijetin jednog dana da zagovora bojkot, dok će sutradan da vergla o nekakvoj pobedi opozicijie i o “drugom krugu” na predsedničkim izborima.

Cvijetin Milivojević izjavio je danas da bi opozicija na predsedničke izbore trebalo da izađe s dva kandidata, s jednim nacionalne i drugim građanske opcije.

Milivojević je agenciji Beta kazao da opozicija za prvi krug ne bi trebalo da insistira na samo jednom kandidatu, već da bi i s dva kandidata obezbedila ulazak u drugi krug izbora.

“Bitno je da sva opozicija napravi čvrst dogovor da u drugom krugu glasa protiv Aleksandra Vučića, odnosno za onog opozicionog kandidata koji osvoji najviše glasova u prvom krugu”, izjavio je Milivojević, verovatno upišavajući se od smeha kako dobar vic priča.

Dobar vic a lepo naplaćen, i nastavi li ovako Cvijetin, ozbiljno se kandiduje da postane Nebojša Krstić Krlo ili Boža Spasić, samo sa suparničke strane… ili je to sve možda jedna te ista strana.

Pročitajte još  "Vučić može da uživa dok je ova srpska opozicija tu. Oni su smejurija!"

Da sve začini i otkrije ljudski kvalitet i karakter opozicionih lidera, u emisiji “Prav ugao” oglasio se i Cvijetinov cimer Ivica Dačić (po tvrdnjama Mlađana Đorđevića budući v.d. predsednika Srbije), i naglasio da je otklonjena mogućnost novog bojkota i da očekuje da sve stranke izađu na izbore.

Izgleda da su definitivno “opozicioni lideri” rešili da izgube i poslednje zrno kredibiliteta koje su stekli bojkotom izbora 2020. i da su spremni da zarad par godina života na budžetskim parama zarone u septičku jamu, i istrunu u govnima, iz kojih neće biti nikog da ih izvuče.

Bude li tako, teško da će neko zaplakati za njima.

Miša Milovanović

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare