Vučić ličnim bogatstvom ne može da opere izdaju koju je nametnuo i sebi i svojim potomcima

Izvor:
Politički.rs, Ilustracija, Foto: Instagram/buducnostsrbijeav, Printscreen, Pixabay

Rešavanje problema srpskih registarskih tablica na Kosovu i Metohiji krenulo je uz veliku halabuku Aleksandra Vučića.

Logo

Ona se ogleda u teatralnom napuštanju separatističkih institucija samoproglašene republike Kosovo do brojnih natpisa i transparenata kojima je preplavljen sever Kosova i Metohije. Ti transparenti su imali poruke u stilu „Severna brigada“, „Tu smo“, „Samo vas čekamo“, „Nema predaje, KM registracija ostaje“, navodi se u saopštenju Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“.

A onda, posle samo deset dana „nacionalnog buđenja“ predsednika Srbije, sve je palo u vodu. Poslanici njegove Srpske ili bolje reći SNS liste vratili su se u separatistički parlament. Predsednik to pravda bizarnim i neobičnim razlozima, tipa, da su se vratili da ne bi navodno tamo neka Rada Trajković ukinula srpski jezik i otela imovinu Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Nastavak te političke vratolomije desio se u Briselu. Predsednik Srbije je pokazao „konstruktivnu“ poziciju i odrekao se srpskih registarskih tablica. Prvo neće da izdaje nove a onda se obavezao da će postojeće kada im istekne rok važenja ugasiti. Tako je predsednik Srbije u stilu Luja XVI, država to sam ja, svojevoljno mimo važećeg Ustava i zakona ukinuo srpske registarske tablice na Kosovu i Metohiji čime je po ko zna koji put prekršio Ustav Republike Srbije. Nekunstruktivni Aljbin Kurti, kako ga naziva ministar spoljnih poslova Srbije, zahvaljujući izdaji Vučića i Dačića proterao je još jedan od srpskih simbola iz južne srpske pokrajine.

Aleksandar Vučić ovu svoju izdaju objašnjava na sličan način kao i mnogo puta pre toga. Da bi sačuvao mir i živote Srba, da ne bi srpski mladići bili u mrtvačkim kovčezima on je bio prinuđen da izda srpske državne i nacionalne interese. To obrazloženje je inače važilo i kada je predavao sudstvo, i kada je predavao policiju, i kada je predavao civilnu zaštitu, i kada je predavao elektroprivredu, i kada je predavao telekomunikacije, stavljao stikere itd. Aleksandar Vučić još kaže da je on to morao da uradi jer je ROSU policija već prisutna u kasarnama na severu Kosova i Metohije.

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ podseća građane Srbije da do dolaska na vlast Aleksandra Vučića na severu Kosova i Metohije nije bilo ni RKS ni KS registarskih tablica. Dolaskom Aleksandra Vučića na vlast srpske registarske tablice su nestale a RKS su zavladale. Do dolaska Aleksandra Vučića na vlast ROSU policija ni u snu nije smela da pomisli i da kroči na sever Kosova a sada širom severa Kosova gradi kasarne kao prava okupaciona vlast. Građani Srbije treba da znaju da je odluku o gradnji ovih kasarni donela vlada samoproglašene repubike Kosovo. Ministar u toj vladi i predsednik Srpske liste Goran Rakić glasao je za tu odluku vlade. I ne samo to, nego je glasao i za odluku da se Srbima ekspropriše zemlja na kojima se te kasarne grade. Bez blagoslova Aleksandra Vučića to nije moglo da se desi. Tako izdajnik u liku predsednika Srbije inače vrhovnii komandat Vojske Srbije na teritoriji Republike Srbije odobrava gradnju kasarni neprijateljske joj vojske.

Sa kakvom ozbiljnošću predsednik Srbije rešava najvažnije srpsko nacionalno i državno pitanje pokazuje njegovo ponašanje na poslednjem sastanku sa sepratistom Aljbinom Kurtijem. U pauzi tog sastanka umesto da bude okružen svojim savetnicima on igra šah čime je samo pokazao da je sastanak bio izlišan i da se on još unapred dogovorio sa predstavnicima SAD, EU i Prištine a sve ostalo je bila farsa i gluma.

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Stoga nije ni čudo da naši politički protivnici u Sarajevu i Zagrebu kažu da je Srbija u Briselu ponižena. Aleksandar Vučić kaže da mu je njegov prijatelj i ministar spoljnih poslova rekao da je Srbija u Briselu pobedila a da je Aljbin Kurti poražen jer nije konstruktivan i proteruje srpske registarske tablice sa Kosova i Metohije. Srpska narodna poslovica kaže, pitaj brata lažova a taj brat lažov se proslavio čuvenom krilaticom – ko misli da je Kosovo naše neka uzme Ustav Srbije pa neka ide u južnu srpsku pokrajinu.

Za danas je Aleksandar Vučić odnosno Srpska lista zakazala miting srpskih žena u Kosovskoj Mitrovici zbog registarskih tablica. U svojoj političkoj borbi od ’99. godine kada je sačuvao i teritoriju i institucije srpske države narod na severu Kosova predvođen članovima Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ nikada se nije krio iza srpskih žena, majki i sestara. Muškarci nisu bili u pozadini krijući se iza ženskih suknji i njihovi sinovi nisu se vraćali u kovčezima kako zna da kaže Aleksandar Vučić. Pokazatelj te uspešne političke borbe je taj da su 2011. godine i vlast u Prištini i predstavnici UMNIK-a i EULEKS-a na Dudinom krušu krenuli da grade novu administrativnu liniju na severu Kosova. Dudin krš se inače nalazi na granici između Zvečana i opštine južna Mitrovica. A onda je došla naprednjačka vlast i sve tekovine jedne uspešne političke borbe bacila u vodu.

Danas je predsednik Srbije na osnovu mnogih procena najbogatiji Srbin. Ali Aleksandar Vučić ne shvata da to lično bogatstvo ne može da opere jednu sramnu izdaju koju je on nametnuo i sebi i svojim potomcima. I dok je veka i sveta o tome će da se i priča i pripoveda a najverovatnije da će se ta izdaja opisivati i u srpskim udžbenicima istorije.

Kako radili tako nam Bog pomogao.

Kosovska Mitrovica
23.11.2022. godine

Informativna služba
Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare