Vučić nas je javno obavestio kako se država rastače (KZS 305 do 321) i da on ne preduzima ništa

Izvor:
Politički.rs, Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

„Ne mogu da podnesem rasturanje države“

Izgovori Aleksandar Vučić 12.08.2022. na „TV Prva“. Ali, ne reče nam od kada ima saznanje da nam neko rastura državu, ne reče nam ko su počinioci, ne reče nam kojim konkretnim radnjama se rastura država, ne reče nam koje kontra-mere i istražne radnje će biti preduzete protiv počinioca/počinilaca i ne reče nam zašto je u produženom trajanju gledao „rasturanje“ države i nije ništa preduzimao da to spreči i koji je to prag draži bio presudan da ga od nemog desetogodišnjeg posmatrača „rasturanja države“, odjednom pretvori u osobu koja to više „ne može da podnese“.

Piše prof. Davor Kalajžić, Foto: Printscreen YouTube

Krivični zakonik Republike Srbije po svemu gore navedenom izrazito je precizan. Ukoliko pravne ispite nije polagao kao što je „polagao“ kolokvijume iz Pedagogije sporta, „najbolji student prava“, a verovatno i „najbolji“ pravnik vaseljene i svega vidljivog i nevidljivog od Velikog praska naovamo, trebalo je da nauči sledeće:

1. KZS, član 331, neprijavljivanje pripremanja krivičnog dela, kazniće se zatvorom do tri godine;

2. KZS, član 332, neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca, kazniće se zatvorom do 8 godina.

KZS članom 15 predviđa i da krivično delo može biti počinjeno nečinjenjem, to jest propuštanjem da se preduzme određena radnja na sprečavanju izvršenja krivičnog dela.

Dakle, Aleksandar Vučić nas je javno obavestio da u nepoznatom vremenskom intervalu, najverovatnije deset godina, gleda kako se država rastače (KZS 305 do 321) i ne preduzima ništa, već samo konstatuje da to više „ne može da podnese“. Obzirom na funkcije, način na koji ih je obavljao i koje i dalje protivustavno i protivzakonito obavlja, Aleksandar Vučić snosi najvišu moralnu, psihičku i fizičku odgovornost za ono što je samostalno identifikovao i javno izgovorio – tekuće rasturanje Republike Srbije.

Deset godina Aleksandar Vučić drži sve konce rastakanja Republike Srbije u svojim rukama. On pregovara sa šćiptarskim ratnim zločincima i teroristima i njihovim direktnim sponzorima o modalitetima ugrožavanja teritorijalne celine (KZS 307) i zajedno sa njima napada na Ustavno uređenje (KZS 308) Republike Srbije. On zagovara stvaranje ZSO po „zakonima Kosova“ i u „skladu sa Uredbom Vlade Kosova“, a „pravna sposobnost (ZSO) joj je u skladu sa zakonima Kosova“. Aleksandar Vučić zanemaruje formalno-pravnu činjenicu da je ZSO već formirana u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srbije (!!), Vidovdana 2008. i da je ta činjenica objavljena u Službenom glasniku Republike Srbije, br. 114/2008. Aleksandar Vučić je pozvao građane Republike Srbije da izađu i glasaju na „izborima“ samoproglašene terorističke teritorije koju neki nazivaju „Republjik Kosova“, čime je zaslužio do 15 godina robije (gore pomenuti KZS 307 i 308).

Foto: Printscreen TV Prva

U ovim teškim krivičnim delima pomagala mu je i pomaže tzv. „Vlada Republike Srbije“, odnosno svi iz „Vlade“, kao i članovi i predstavnici SNS i „vladajuće koalicije“, koji su se pridružili izdajničkom i državo-rušiteljskom pozivu, pa im se tome shodno može pripisati pozivanje na udruživanje radi protivustavne delatnosti (KZS 319), kao i pripremanje dela protiv Ustavnog uređenja i bezbednosti Srbije (KZS 320).

Glavni rasturač Republike Srbije je Aleksandar Vučić. Sva navedena krivična dela koja je počinio i koja čini u desetogodišnjem produženom trajanju, gone se po službenoj dužnosti, pa je odavno trebalo da reaguje Republičko javno tužilaštvo i Tužilaštvo za organizovani kriminal. Naravno, i Ustavni sud Republike Srbije. Skandalozno je i sramotno da niko iz pravosuđa, advokature i tzv.„opozicije“ nije primetio ovu kanonadu najtežih krivičnih dela koje je počinio i čini Aleksandar Vučić, a na štetu države i svih njenih građana.

Posebnu odgovornost i žig istorije poneće onaj koji je prvi potrčao da Aleksandru Vučiću za sva nedela, uključujući i ono vezano za „ukradenih 619 miliona“ i događanja „u minut do 9, ugao Patrijarha Varnave i Braničevske“, na Andrićevom „kanabetu“, kao na vašingtonskoj hoklici, iskaže svoju lojalnost i poniznost, a na sveopšte zgražavanje i prezir osramoćene i normalne Srbije.

Aleksandar Vučić uspeo je da u svoj napad i napad naših neprijatelja na državu Srbiju uvuče ne samo pozicione, već i opozicione saučesnike, čime pokušava da isključivo svoju odgovornost u „rasturanju“ države, skine sa sebe i delegira na sve nas. Građani srpske nacionalnosti na AP KiM shvataju izdajničku igru, a ostatku građana Srbije tek predstoji katarza, dok Aleksandru Vučiću i svim njegovim pomagačima predstoji višegodišnja robija u oslobođenoj Srbiji.

Z

Prof. Davor Kalajžić
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare