Vučić sprema Miloša Jovanovića za naslednika: Rađanje novog Šešelja

Izvor:
Politički.rs, Ilustracija Politički.rs, Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav, Twitter, YouTube, DSS

Kad Aleksandar Vučić kaže svojoj savetnici za medije Suzani Vasiljević “A sad izgurajte mog Miloša!”, Suzana se zavali u fotelju i počne sa telefoniranjem.

Najpre, pametna, sposobna i oprezna Suzi okrene jedan broj  i na engleskom pita da li su upoznati sa Vučićevom namerom, a kad joj se, isto na engleskom, odgovori da jesu, Suzi počne sa zvanjem svih mogućih urednika i novinara po srpskim medijima.

Neko od njih joj duguje nešto od ranije, neko je na platnom spisku vođe, za nekog ima po nešto u fioci, neko će joj vrlo rado izaći u susret znajući da će biti pošteno nagrađen… U svakom slučaju, akcija rađanja novog Šešelja je počela.

Miloš Jovanović ili “moj Miloš“, kako ga je Aleksandar Vučić neoprezno nazvao pred gostima u svom kabinetu, na  dan Miloševog otimanja Demokratske stranke Srbije, projektovan je da zameni Vučića, te da “Aci Srbinu” i njegovim bližnjima obezbedi bezbedan silazak sa vlasti i bogatu, uspešnu i nekažnjivu budućnost.

Predsednik stranke Novi DSS Miloš Jovanović krenu, ničim izazvan, od jednom da iskače, maltene ko Vučić, kako po režimskim medijma, tako i kod onih koji za sebe kažu da su nezavisni. U zavisnosti od toga kako se predstavljaju, mediji počinju da prenose gde je Miloš, šta radi Miloš, šta je rekao Miloš, šta misli Miloš… jednostavno, Miloš mora da izbije u prvi plan i da bude prihvatljiv svima u Srbiji, kako onima nacionano opredeljenim, tako, zbog svoje pariske uglađenosti, čak i onim građanskim opcijama.

U medijima Miloš poziva da se ne traži krivac za politiku prema Kosovu i Metohiji a Vučiću poručuje “ima njegovu podršku i podršku svih opozicionih patriotskih stranaka” ako je i dalje ” za Vučića Kosovo najveća srpska svetinja koju neće nikom predati u ruke”.

Tu uskaču tabloidi malo da zamrse sve kao kritikujući Miloša zbog njegovih trenutnih izjava a u stvari,  predstavljajući ga kao proruskog političara i protivnika Evropske unije, znaju  da mu time dižu popularnost kod građana Srbije koji su u ogromnoj većini na strani Rusije i uvereni da je Rusija jedina nada za spas Kosmeta.

Pišu se srceparajući tekstovi o Miloševoj poseti Kosovu i Metohiji, sve da bi Miloševa zvezda još jače zasjala. Došli su njegovih pet minuta.

U drugim medijima, u isto vreme, Jovanović na sav glas najavljuje pobunu, ulicu i blokade ako Vučić prihvati tzv. nemačko-francuski predlog. Po prvi put pominje reči izdaja i veleizdaja. Time se Miloš kandiduje za vođu protesta  koji se očekuju zbog Vučićeve izdaje.  Ma koliko učesnici protesta budu srcem ušli u sve to, moraju ti protesti da budu usmereni, kontolisani i dirigovani od službi. Zato je Miloš tu. Da Vučićev pad bude bezbolan.

Udba i strane službe su stvorile Šešelja, Šešelj i stranci su stvorili Vučića a Vučić sa strancima upravo porađaju ispeglanog Šešelja – Miloša Jovanovića. Neće Miloš baš da arlauče kao Šešelj, da preti klanjem ili kao Vučić “sto muslimana za jednog Srbina”, prefinjen je ipak Miloš, francuski đak, britansko vaspitanje, komunistički odgoj…  U narednim danima Jovanovićeve izjave će biti sve oštrije i oštrije, dovoljno da se čuju a da se nikome važnom ne zameri, a akcije još više medijski propraćenije kako bi izbio u prvi plan i izdigao se iznad Boška, Milice i ostalih koje Vučić drži pod kontolom a koji će morati, hteli – ne hteli, da mu u tome pomognu.

I evo, već za sutra, za subotu, mediji najavljuju protest “desne opozicije” ispred zgrade Generalnog sekretarijata Predsednika Republike, na Andrićevom vencu. Neko bi pomislio da je protest povodom izdaje Aleksandra Vučića, ali ne, protest je povodom nigde i od nikog viđenog „novog zapadnog ultimatuma o KiM“. I zamislite, protest će u stvari biti konferencija za medije. Već vidim kako zapad drhti od “desne opozicije” i od toga šta će novinarima reći. I baš je slučajno što je prvi na spisku “protestanata”, koji mediji prenose, naveden Miloš Jovanović. Tek onda slede Milica Zavetnica, Boško Obradović, POKS, Slobodan Samardžić… Cvećke patriotske.

Vojislav Šešelj je stvorio Vučića, kontoliše ga upravlja njime i dan-danas. Priča se da se poslednjih dana i po dva puta dnevo sastaju. Šešelj više nema stranku, radikali su se skoro raspali, što čeka i Vučićev SNS posle predaje Kosova. Kao što su posle 5. oktobra radikali preuzeli glasače Miloševića i Draškovića, tako je i Vučić sa naprednjacima preuzeo radikale, DSS i pokupovao demokrate. Po istoj matrici se planira da Miloš i njegov Novi DSS preuzmu sve one koji će napustiti SNS. Tako će Vučić sa Šešeljem, gurajući Miloša za novog vođu patriotske opozicije koji će se dokopati vlasti, ostati na slobodi i nastaviti da i dalje vuku sve konce u srpskoj politici. Zato se od unuka istaknutog komuniste pravi četnik i nacionalista a od francuskog državljanina pravi neustrašivi rusofil.

Za kraj, nešto što potvrđuje gore napisano su reči koje je izrekao Aleksandar Jerković,  narodni poslanik i doskorašnji bliski saradnik Miloša Jovanovića:

“Očigledno da je u toku generalni remont srpske političke scene. Stare potrošene marionete treba zameniti novim, pa glavni drvodelja uz pomoć svojih medija intenzivno lakira svog novog Pinokija za igrokaz koji sledi.”

Patološki lažov Pinkio Miloš je započeo svoj uspon, ostaje nada su Srbi, unakaženi od Šešelja, Vučića i dugačkog niza sličnih bitangi prestali da veruje u bajke pa će prozreti još jednu prevaru koju im službe spremaju, a konačnu izdaju, koja samo što se nije završila, nikako neće dozvoliti, niti izdajnicima ikad oprostiti.

Miša Milovanović

5 1 glas
Glasanje za članke

Ostavite komentar

2 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
profa
profa
1 godina pre

francuski đak, ništa mu ne fali…

Bilja
Bilja
1 godina pre

pa nije mu loš izbor