Vukanović: Dok su svi zagledani u parizer Vučić završava sa Kosovom a Dodik sa Šmitom?

Izvor:
Nebojša Vukanović info, Foto: Printscreen Instagram/buducnostsrbijeav, YouTube

I Dodik parizer za trku ima, šlihtanje godine al’ šta je pozadina?

Piše Nebojša Vukanović

Tužno je gledati šta se sve događa na javnoj sceni, kakvi performansi, jeftino marketinške kampanje, igrokazi, populizam, koji služi za pribavljanje političkih poena… Već danima javnost bruji o novoj neobičnoj konferenciji za novinare predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, korpi, artillima, cijenama i namirnicima, te sendvičima od parizera koji je doručkovao sa ministrima Sinišom Malim i Tomom Monom Momirovićem.

I Dodik parizer za trku ima, pa je odmah potrčao da se uključi u kampanju, podrži i iskopira Vučića, kao pravi poltron dodatno se ušlihta te i on najavi razgovore sa vlasnicima trgovačkih lanaca i smanjenje cijena nekih proizvoda. Stara poslovica kaže vidjela žaba gdje se konji kuju pa i ona digla noge, al Dodiku je lako sve provesti jer su vlasnici najvećih trgovačlih lanaca vodeći funkcioneri i tajkuni njegovog SNSD-a.

Nevjetovatno je kako se Dodik plaši Vučića, i kako mu se javno dodvorava i ulizuje. Nedavno je napuštio košarkašku utakmicu svoje Igokee zbog skandiranja navijača Partizana u Banjaluci, a istovremeno ispod pojasa nastavlja pokušavati da zada niske udarce.

Sve ima i određeni pozadinu, uvjeren sam, i vjerovatno je dio plana, osmišljenog da se baci dimna bomba i koska kojom se javnost zabavlja, da se skrene pažnja sa suštinskih pitanja i problema. Dok su svi zagledani u parizer i jogurt, trice i kučine, vrlo je moguće da iza kulisa prođu neopaženo mnoge važne stvari i događaju, Vučiću oko Kosova a Dodiku oko stranaca i Šmita. Možda se postigne neka nova nagodba, a da većina građana i javnosti to i ne opazi, jer svi gledaju u korpu, parizer, sokove i sendviče.

Pročitajte još  Vučić: U narednih 48 sati odluka o sankcijama Rusiji

Voditi narod i državu je mnogo ozbiljna stvar, koja podrazumevaja da se sa timom ozbiljnih i iskusnih stručnjaka iz svih oblasti treba ozbiljno razmisliti o svakom potezu i posledicama, dobro predvidjeti sve moguće varijante i posledice, a ne lupati kao Maksim po diviziji, jer ceh uvijek plaća narod.

Dovoljno je samo pogledati brojne velike najave, poput poslednje o protjerivanju Šmita i zabranu dolaska u Republiku Srpsku, izdavanje uputstva Policiji Srpske kako da postupa ako dođe, busati se u prsa i glumiti junačinu a onda slijedi povlačenje u roku od 24 sata, najava lakrdije i gađanje jajima i paradaizom, idiotizam kojim se ponižava i sramoti i Policija i svi građani Srpske, i shvatiti kako se tragičnoj situaciji kao narod nalazimo, jer smo svi taoci ludaka, neodgovornih i pohlepnih šalabajzera koji nas vodaju po ivici provalije, ne vodeći nimalo računa o strašnim posledicama sulude politike i poteza.

A narod? Narod ko narod, samo ćuti i gleda!

Nebojša Vukanović

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare