Zaharova: Odvratno je i opasno to kako Ursula fon der Lajen laže

Izvor:
Vesti online, Sputnjik, Foto: Press-služba MID-RF

Portparolka spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da su opasne neistinite izjave predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen na račun Rusije.

Naime, Zaharova je obratila pažnju na govor predsednice Evropske komisije na ceremoniji dodele nagrada Atlantskog saveta – američkog analitičkog centra pri NATO, čiji je jedan od ovogodišnjih laureata i japanski premijer Fumio Kišida.

“Fon der Lajen je održala prilično upadljiv govor. Pohvalila je šefa Vlade Japana za podršku kijevskom režimu i borbu protiv Rusije. Podsetila je da je njegova porodica rodom iz Hirošime, te da su tokom nuklearnog bombardovanja 1945. godine tamo poginuli njegovi rođaci. O SAD i vašingtonskim dželatima, koji su bacili bombe na japanske gradove i civilno stanovništvo – ni reči”, napisala je Zaharova na Telegramu.

Kako je dodala, Fon der Lajen, “koja je umešana u najveće korupcionaške skandale u istoriji EU, otišla je korak dalje” – za tragediju u Hirošimi okrivila je Rusiju.

Zaharova je citirala predsednicu Evropske komisije.

“Ovo su doslovce njene reči: ‘Mnogi vaši rođaci su poginuli kada je nuklearna bomba sravnila Hirošimu sa zemljom. Odrasli ste slušajući priče o preživelima i želeli ste da i mi čujemo te priče, pogledamo u prošlost i naučimo nešto o budućnosti… Rusija preti da ponovo upotrebi nuklearno oružje. To je odvratno, opasno, i u senci (u kontekstu) Hirošime – neoprostivo’. Odvratno je i opasno to kako Ursula fon der Lajen laže”, napisala je Zaharova.

IZDVOJENO ZA VAS
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare