Zašto opozicija nastavlja da pomaže Vučiću?!

Izvor:
Politički.rs

Nova izmena izbornih zakona koja podrazumeva retroaktivnu primenu je ponavljanje kršenja Ustava. Naime, nije normalno da se jedna potencijalna nepravda koja podrazumeva tzv. migraciju birača rešava nanošenjem nepravdi onima koji nisu fiktivno upisivani u biračke spiskove.

Miroslav Parović, Foto: Printscreen/ YouTube Kanal 9

Primera radi, neko ko se legalno preselio iz Kraljeva u Beograd u toku septembra meseca 2023. godine mogao je da glasa na izborima 17. decembra 2023. godine, a neće mu biti omogućeno da glasa 2. juna 2024. Na taj način mu je uskraćeno osnovno pravo i doveden je u neravnopravan položaj u odnosu na druge.

Postoji jedno univerzalno pravilo koje kaže da je bolje da sto krivih bude na slobodi nego jedan nevin u zatvoru, koje međutim očigledno ne važi pre svega za deo opozicije koji inistira na izborima. Jer vlast ima apsolutnu korist od toga da prihvati kršenje zakona i Ustava pošto time sebi stvara alibi za svoje antisutavne radnje, a takođe otvara prostor da pobedom na pretstojećim izborima legalizuje i celokupnu krađu sa prethodnih.

Naime, ako se desi situacija da vladajuća koalicija u Beogradu dobije isti ili sličan broj glasova kao na izborima 17. decembra, a bez da su mogli da glasaju ljudi upisani u birački spisak nakon jula 2023. to će onda biti krunski dokaz da nije bilo fantmiskih birača.

Sve ovo otvara jedno ključno pitanje o tome šta su motivi dela opozicije da nastavlja da pomaže Vučiću?!

Dr inž. Miroslav Parović, Narodni slobodarski pokret

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare