Zukorlić: Vučić laže!

Muarem Zukorlić, predsednik Stranke pravde i pomirenja, rekao je da Aleksandar Vučić ne govori istinu kada kaže da je obeležavanje Bajrama glavni razlog za eskalaciju epidemije korona virusa u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je sinoć na konferenciji za novinare rekao da je obeležavanje Bajrama najviše uticalo na širenje zaraze u novopazarskom regionu.

Zukorlić: Vučić laže!
Printscreen/ RTS

Zukorlić u izjavi za Direktno.rs ocenjuje da je Aleksandar Vučić ponovo upao u zamku koalicionih partnera iz Novog Pazara i Sandžaka koji žele sa sebe da skinu odgovornost sa stanja u kome se trenutno nalazimo.

– U pitanju su klasične dezinformacije. Bajram je bio 24. maja, a eskalacija epidemije kovida 19 u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici je počela pre dve nedelje. Dakle, nemoguće je da je proslava Bajrama, koji je bio pre više od mesec i po dana, uticala na širenje zaraze – rekao je Zukorlić.

On kaže da je Islamska zajednica 100 procentno poštovala sve preventivne mere Vlade Republike Srbije.

– Čak su i pre Bajrama utvrđene precizne i vrlo stroge preventivne mere obeležavanja najvećeg islamskog praznika u džamijama. Islamska zajednica je i sada, pre nekoliko dana, samoinicijativno zatvorila sve džamije – naveo je on i dodao:

– Međutim i pored toga, Aleksandar Vučić za eskalaciju epidemije traži uzrok u islamskim verskim obredima, a ne u diskotekama, noćnim barovima ili političkim skupovima gde njegov partner skače u masu, a dočekuje ga već zaraženi gradonačelnik i pola rukovodstva te stranke. Posle jučerašnjeg istupanja predsednika Vučića meni se javilo više ljudi, Bošnjaka iz Novog pazara, koji su mi kazali da se osećaju veoma neprijatno i uvređeno, jer to što je Vučić rekao nije tačno. Ta izjava predstavlja i skretanje pažnje sa veoma loše situacije u novopazarskoj bolnici gde se već godinama na čelnim pozicijama smenjuju dr Đerlek i dr Mahmutović – zaključio je Zukorlić.

Direktno.rs

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare