Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine u Zrenajninu od 4. do 10. aprila

Izvor:
Beta, Fptp: Politički.rs

Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine (FPPV) biće održan od 4. do 10. aprila u Narodnom pozorištu “Toša Jovanović” rečeno je na današnoj konferenciji za novinare, a Zrenjanin je 25. put domaćin tog najstarijeg festivala u regionu.

Ovogodišnji 71. festival biće održan pod sloganom “Sve pozorišne mašine – priče, slike, afekti, a selektor Vlatko Ilić, profesor FDU iz Beograda, odabrao je devet predstava medju kojima i tri dečija komada.

Prošlogodišnji jubilarni, 70. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine održan je u nešto izmenjenom konceptu jer su zbog pandemije selektovane predstave igrale u pozorišima širom gradova Vojvodine – Novi Sad, Suboticu, Sombor i Vršac.

Ove godine sve selektovane predstave, kao što je to bivalo i ranijih godina, biće igrane u Zrenjaninu.

Pored predstava predvidjen je i prateći program u sklopu koga će prvog dana festivala biti otvorena izložba Lica Mire Banjac na kojoj će govoriti autor Zoran Maksimović i Mira Banjac.

Program festivala dostupan je na sajtu zrenjaninskog potzorišta “Toša Jovanović”.

Na konferenciju su govorili Bojana Kovačević, direktorka Narodnog pozorišta Sombor i predsednica Zajednice profesionalnih pozorišta Vojvodine, Dejan Karlečik, v.d direktora NP “Toša Jovanović”, zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i Bojana Nićetin iz kompaniej Gomex.

Tom prilikom potpisan je i ugovor o donatorstvu izmedu kompanije Gomex i zrenjaninskog pozorišta.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare