Pavlina Radovanović, devojčica anđeoskog glasa, prvi put peva na Kolarcu

Izvor:
Sputnjik, Foto: YouTube

Pavlina Radovanović, trinaestogodišnja devojčica iz Orahovca, sa Kosova i Metohije, koja je svojim glasom i pesmama opčinila slušaoce širom sveta, održaće prvi solistički koncert 22. maja u Kolarčevoj zadužbini.

Pavlinu, domaća i strana štampa, opisuje kao „čudo od deteta“, „devojčicu anđeoskog glasa“ i kao „gromki glas sa Kosova“ koji širi istinu o životu Srba u Orahovcu i ostalim enklavama na Kosovu i Metohiji.

Prethodne godine Pavlina je u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Makedoniji, Sloveniji i Rusiji održala desetine humanitarnih koncerata na kojima je prikupljala sredstva za freskopisanje crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Orahovcu, za decu sa Kosova i Metohije i za porodice koji nemaju krov nad glavom.

Za svoj izuzetan umetnički angažman i humanitarni podvig, nagrađena je „Svetosavskom nagradom“ Ministarstva prosvete, plaketom „Najplemenitiji podvig godine“ lista „Večernje novosti“, „Zahvalnicom“ ruske organizacije „Besmrtni puk“ i „Blagodarnicom“ Ruske pravoslavne crkve za nastupe na moskovskom Crvenom trgu i u Sretenjskom manastiru 2022 godine.

„Najlepše pesme sa Kosova i Metohije“ u Kolarčevoj zadužbini je prvi celovečernji koncert mlade Pavline Radovanović, na kojem će nastupiti u pratnji Velikog narodnog orkestra.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare