Svetska premijera “Što se bore misli moje”

Izvor:
Vesti online, Foto: Promo

Od 7. do 10. septembra će u Beču biti organizovan festival domaćeg filma Adrija film fest. Ovaj festival se održava treći put u organizaciji filmske distributerske kuće Adrija film i udruženja Kultur kombinat.

Festival se održava uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Srbije, Ambasade Srbije u Beču i Filmskog centra Srbije. Manifestaciju svečano otvara film “Što se bore misli moje” Milorada Milinkovića, koji će imati svoju međunarodnu premijeru na Adrija film festu. Projekcija je zakazana u četvrtak u bioskopu Uranija sa početkom u 20 časova. Svečanu premijeru uveličaće svojim prisustvom glumačka i autorska ekipa filma.

Adrija film fest je ove godine koncipiran kao četvorodnevni filmski festival u okviru koga će ukupno biti prikazano deset igranih i tri dokumentarna filma, koji predstavljaju najznačajnija kinematografska ostvarenja iz Srbije i regiona. Biće predstavljene tri programske celine.

Glavni program festivala održava se u bioskopu Uranija i u okviru ove selekcije premijerno će biti prikazana četiri dugometražna igrana filma u terminima od 20 časova. Filmskim projekcijama će prisustvovati članovi autorskih i glumačkih ekipa, koji će za ovu priliku doći u Beč, kako bi se predstavili publici i odvojili vreme za kratke diskusije.

U istom bioskopu, u terminima od 18 časova, biće prikazana tri dokumentarna filma koja su osvojila brojne festivalske nagrade, pružajući publici jedinstven uvid u različite teme koje ođekuju u današnjem društvu.

U bioskopu Cineplexx Millennium City, prikazuje se reprizna selekcija šest najboljih srpskih filmova koji su u austrijskim bioskopima prikazivani u 2022. i 2023. godini. Projekcije se održavaju u terminima od 18 i 20 časova. Filmovi će biti prikazivani u originalnim verzijiama, sa engleskim ili nemačkim titlom.

U glavnom programu, pored “Što se bore misli moje”, biće prikazani “Da li ste videli ovu ženu”, “Ovuda će proći put” i “Heroji radničke klase”, kao i dokumentarni filmovi “Prizivan i pozvan”, “Rampart” i “Gru tu je”.

Ulaznice u prodaji

U repriznoj selekciji biće prikazani od petka sa početkom u 18 časova “Munje: Opet!”, “Komedija na tri sprata”, “Zlatni dečko”, a od 20 časova “Sveta Petka – Krst u pustinji”, “Indigo Kristal” i “Bilo jednom u Srbiji”.

Ulaznice za projekcije su puštene u prodaju na blagajnama bioskopa, kao i onlajn na stranici bioskopskog lanca Cineplexx.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare