„Živka Matić” na jutjub kanalu

„Živka Matić” na jutjub kanalu

Požarevac – Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, 13. Smotra amaterskih pozorišta Pomoravlja i Podunavlja „Živka Matić” održava se onlajn. Počev od 1. decembra program će se emitovati na jutjub  kanalu Centra za kulturu Požarevac, a na repertoaru su četiri predstave.

Smotru je otvorio komad „Čekajući Godoa” u izvođenju Centra za kulturu „Masuka” iz Velike Plane. U sredu je na programu predstava „Šta je sobar video” Gradskog pozorišta iz Smederevske Palanke. Sutradan, 3. decembra publika će moći da pogleda predstavu„Crna dama” u izvođenju jagodinskog pozorišta, a poslednje večeri na programu je komad „Pojava postaje masovna”, a izvode ga glumci teatra „Resava” iz Despotovca, piše Politika.

Sve predstave počinju od 20 časova, a linkovi su objavljeni na sajtu požarevačkog Centra za kulturu i na njihovom fejsbuk profilu. Žiri će nagraditi najbolja glumačka ostvarenja u muškoj i ženskoj konkurenciji iz svake od predstava. Na kraju će biti proglašena najbolja predstava, kao i glumac i glumica. Najuspelija predstava ovogodišnje smotre biće odigrana na zatvaranju 17. Susreta varoških pozorišta Srbije „Milivojev štap i šešir” tokom naredne godine u Požarevcu.

Glumica Živka Matić se rodila i umrla u Požarevcu. Glumačku karijeru je obogatila radijskim i televizijskim ulogama kojima su glumci tog doba sticali najveću popularnost, a starije generacije još pamte čuvene emisije „Veselo veče”, „Veče uz radio”, „Autobus u pola šest”, „Večeras zajedno”. Najprepoznatljivija je po ulozi u  seriji „Građani sela Luga”.

O njoj su mnogi govorili, pa se moglo čuti da je svojim ulogama na televiziji i filmu najzaslužnija što su lik moravske seljanke zavoleli od Đerdapa do Triglava, ali i da se svesno odrekla imidža vamp-žene iako je bila izuzetno lepa. Mnogi ovu glumicu ni danas ne znaju po imenu, ali kada vide fotografiju ili snimke žene sa maramom, odmah znaju o kome se radi.

Izvor: Politika

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare