Džoni: “Opet lažete”

Džoni: “Opet lažete”

“Opet lažete”, napisao je Branimir Džoni Štulić na svom Jutjub kanalu u odgovoru na saopštenje Organizacije muzičkih autora Srbije SOKOJ, koja je saopštila da nekadašnji frontmen “Azre” nije njihov član od 1981. godine i da mu stoga ne duguje nikakav novac.

Džoni je odgovorio na navode SOKOJ-a da ova organizacija ne ubira prihode na osnovu njegovih dela, jer je iz nje istupio pre 40 godina i priložio potvrdu ove institucije za zaštitu autorskih prava muzičara iz 1990. godine.

Zbiљa? Na dokumentu lepo piše da će napuštaњe proizvoditi dejstvo počev od 31.12.1981. Opet lažete. No ako je tako kako kažete, šta onda znači ova kopirajt tvrdњa, zahtev ili potraživaњe (i to opetovano, toliko vam se osladilo i četrdeset godina pod kožu zavuklo) prava na moju pesmu Џoni budi dobar (Johan B. Good), koja je Azra Music iz februara 1982. (kad je javno obelodaњena), kad vi ionako nikakve veze sa kopirajtom nemate, sem ubiraњa prihoda ili dažbina po bilo kojem osnovu, pa tako i lažnom, ako već pravi iznaći ne možete. Navika je čudo jedno.

PROČITAJTE JOŠ

Džoni pisao SOKOJ-u: DUGUJETE MI 39 MILIONA EVRA, treba da se zovete SOKOS-Savez organizovanog kriminala Srbije

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare