Forest Gamp je najbolji filmski lik svih vremena

Forest Gamp je najbolji filmski lik svih vremena

Gledaoci odabrali: On je najbolji filmski lik svih vremena

Da li ste saglasni sa ovim izborom? Ko je po vama najbolji filmski junak svih vremena?

Tom Henks i Robin Rajt u filmu “Forest Gamp” (1994) / Printskrin: Youtube/Paramount Pictures

Portal Ranker koji voli da rangira stvari uključuje performanse nekih od najvećih glumaca svih vremena u kultnim filmovima, epskim dramama, komedijama, akcionim i filmovima sa superherojima, te mnogim drugim filmskim žanrovima.

Prema najnovijoj top listi, Forest Gamp je najbolji filmski lik svih vremena, barem sudeći prema više od 1,1 miliona glasova ljubitelja filma koji su učestvovali u anketi portala Ranker.com. Najviše glasova je dobio Forest Gamp, protagonista filmske adaptacije istoimenog romana Vinstona Gruma iz 1986. godine.

Film Roberta Zemekisa iz 1994. smatra se klasikom savremene filmografije, a komična drama koja obiluje čitavim spektrom različitih emotivnih previranja Toma Henksa pretvorila ga je u jednog od najvoljenijih glumaca na svetu, čiji se citati iz filma i dalje prepričavaju, pogotovo onaj s bombonjerom koji mnogi već smatraju da je kliše, piše Index.

Inače, Vinston Grum, autor knjige “Forest Gamp”, čija će filmska adaptacija osvojiti šest Oskara i srca celog sveta, preminuo je nedavno, u 77. godini života.

Na drugom mestu Rankerove liste našao se Vudi, kauboj iz “Priče o igračkama”, dok je na trećem mestu T-800, robot kojeg je glumio Arnold Švarceneger. U top 5 su još Dambldor iz serijala o Hariju Poteru i R2D2 iz “Ratova zvezda”.

Da li ste saglasni sa ovim izborom? Ko je po vama najbolji filmski junak svih vremena?

Telegraf.rs/ Dunja Savanović

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare