Đorđević poručio Porfiriju: IZDRŽI, LEGENDO!

Izvor:
Politički.rs, Satirična ilustracija, Foto: Printscreen Twitter, Instagram

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević uputio je danas na Tviteru reči podrške srpskom patrijarhu Porfiriju Periću.

Naime, neki Srbi sa Kosova i Meohije počeli su da dosađuju našem Porfiriju, da ga smaraju i da traže prijem. Toliko su dosadni da su mu u dve nedelje poslali čak dva pisma, a nit su iz Zagreba, nit su pevačice. Sramota. Još se u pismu žale Porfiriju da je”narod na Kosmetu ostavljen i napušten, kao jaganjci pred klanje“.

Njihov bezobrazluk ide toliko daleko da se čak pozivaju na blaženopočivšeg patrijarha Irineja sa kojim su imali susret pre pet godina i kažu da su “zajedno konstatovali i javno saopštili da crkva i Srbi sa КiM govore istim jezikom, a da politički Beograd i Srbi sa КiM ne govore ‘istim jezikom“.

Misle oni da naš patrijarh nema preča posla, čovek ne diže glavu. Em mora da pokrštava Severinino dete, em mora da se ljubi sa Plenkovićem, da se voli sa Zagrebom i trguje po Amerikama, da se slika za Instagram, deli odlikovanja i prima lavore… Pa ne može on sve da stigne i sa svakim da se sretne.  Još mu samo oni trebaju, em su Srbi, em su sa Kosmeta, em nešto baš i ne zarezuju Aleksandra Vučića.

Hvala bogu, pa se tu našao Mlađan Đorđević, za kog se zna da je veliki poštovalac lika i dela našeg Porfirija. Naročito je impresioniran mudrim patrijarhovim ćutanjem. Možeš na muke da ga stavljaš, neće ti taj protiv Vučića i u korist Kosmeta ništa reći. Takva je to ljudina naš Porfirije.

Elem, predsenik pokreta Oslobođenje je napisao povodom ovih dosadnih Srba sa KiM sledeće:

Srbi sa Kosmeta vrše pritisak na šefa odbora za verska pitanja SNS-a Porfirija da ih primi ali on se ne da.
Legendo izdrži i francusko-nemački plan i šefa izdajnika Vučuća podrži.“, ohrabrio je Đorđević Porfirija.

Stvarno je za pohvalu ovakav gest Đorđevića. Iako se nalazi u radnoj poseti Rusiji, on čak iz Moskve stigne da stane u zaštitu našeg Prleta. Alal vera Brale!

M. Milovanović

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare