Poštovani pokojni oče, javi se kad dolaziš na glasanje (MAMICU TI HOHŠTAPLERSKU TEBI KOJI GLASAŠ…)

Poštovani pokojni oče, javi se kad dolaziš na glasanje (MAMICU TI HOHŠTAPLERSKU TEBI KOJI GLASAŠ…)

Poštovani pokojni oče, javi se kad dolaziš na glasanje (MAMICU TI HOHŠTAPLERSKU TEBI KOJI GLASAŠ…)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas raspisao parlamentarne izbore za 26. april i to je idealna prilika da se podsetimo teksta Vladimira Savića, i da podsetimo vas na jedan od razloga zašto izbore treba bojkovati, ili možda razlog zašto na izbore treba izaći, ako ste ostali nezadovoljni testamentom koji je sačinio vaš pokojni deda, pa bi da se još jednom razjasnite oko toga.

Deo opozicije predvođen Draganom Đilasem i Strankom slobode i pravde se zalaže za bojkot predstojećih izbora. Ralozi za to, svakom građaninu Srbije sa IQ većim od 50, su kristalno jasni.

Jedan od bezbroj razloga za bojkot, i način na koji falange SNS, stranke kojoj je u genima zapisan lopovluk i prevara, krše izbornu volju građana, najbolje je opisao Vladimir Savić.

Savić je jedan od mnogih časnih, poštenih, dobro obučenih i u uniformu „zaljubljenih“ policajaca koji je morao da napusti službu ne želeći više da gleda i trpi poltrone i poslušnike i političke „udomljenike“ koji su našli svoje političko uhlebljenje u policiji i kojima je cilj lični interes a ne interes građana i policijske profesije.

Poštovani pokojni oče, javi se kad dolaziš na glasanje (MAMICU TI HOHŠTAPLERSKU TEBI KOJI GLASAŠ...)
Privatna arhiva

Vladimir Savić:

– „Noć pre razduženja, dok sam pakovao unifrmu, opremu, sluzbenu legitimaciju, pištolj… plakao sam kao dete, suze su mi išle kao vodopadi… deo mene je umro. Ja sam voleo ovaj poziv i ovaj posao i hleb od 7 kora. Bio sam spreman zivot da dam za ovu službu a kako mi se vratilo? …radio sam kao magarac i ništa. Bolje da napustim i idem gde mogu svoj častan i pošten rad da unovčim i zaradim parče hleba, no da me neko iskorišćava u svoju ličnu promociju… Eno im partijskih vojnika koji lepiše plakate i završiše kurseve pa sad njih neka prime. Značka broj 106239 odlazi u istoriju. Ako se ikad promeni vlast i neka druga vlast pozove i kaže potreban si državi vratiću se sa ponosom kao što sad sa ponosom ali razočaran u službu, odlazim“.

Bivši policajac, u satiričnom tekstu objavljenom na portalima Balkanska pravila i Novinar.rs, obratio se svom pokojnom ocu:

Otvoreno pismo mom pokojnom ocu Tomislavu Saviću.

Poštovani pokojni oče, javi se kad dolaziš na glasanje (MAMICU TI HOHŠTAPLERSKU TEBI KOJI GLASAŠ...)
Piše: Vladimir Savić

Poštovani oče, prošlo je mnogo vremena od kako si napustio ovaj svet. U međuvremenu kod mene su se izdešavale mnoge stvari. Dobio sam Ivu i Anu, promenio nekoliko službi. Bio malo preko da bih osetio taj gastarbajterski život. Vratio se.

Trenutno tu se muvam oko politike. Nešto protestujem protiv nekih “finih ljudi” na vlasti, za koje kažu da su došli preko glasova vas pokojnika.

Nisam ranije imao potrebu da proverim da li i dalje glasaš, ali eto i to učinih.

Unošenjem danas tvog matičnog broja tj. JMBG, i proverom u birački spisak, videh a iznenadih se, da i dalje glasaš na adresi Novi Beograd Gandijeva br. 93, mesna zajednica Mladost blok 64.

Odmah da ti kažem da mi je od srca drago što i dalje i ako si pokojnik, ispunjavaš svoju građnasku dužnost, i redovno i savesno glasaš.

Ono što mi je krivo jeste što mi se bar, kad dolaziš na glasanje, ne javiš da se posle toliko godina vidmo kao OTAC i SIN?!

Trebao bi da upoznaš svoje unuke Ivu i Anu, devojke koje imaju sada 13 godina, a koje me stalno pitaju kakav je bio deda Toma.

Takođe bi trebali da porazgovaramo i nešto oko nasledstva u Lučanima tj. Guči, tj. u selu Zeoka, jer sa potomcima stričeva ne mogu baš da nađem zajednički jezik.

Poštovani pokojni oče, javi se kad dolaziš na glasanje (MAMICU TI HOHŠTAPLERSKU TEBI KOJI GLASAŠ REDOVNO!).

Znam da se umoriš od puta prilikom dolaska na glasanje, nije lako i jednostavno doći sa onog sveta na ovaj i glasati, a bogami glasanje od 2012. godine sve je učestalije u Srbiji, pa očito tako i tvoj put, nalik kultnom filmu “Sabirni centar”.

Možda iz tog razloga i tvojih putešestvija tamo-vamo i razumem donekle što mi se svih ovih godina nisi javio.

Ovim putem želim svečano da te obavestim i obećam da ukoliko sada bude izbora, i ovi “fini ljudi” za koje očito glasaš raspišu izbore, a i ovi moji za koje kažu da smo Sorošov ološ, plaćenici, strana agentura a zovemo se Savez za Srbiju, izađemo na izbore, lično ću tražiti da me ispred našeg saveza stave na biračko mesto u mesnoj zajednici Mladost, da bih posle toliko godina video svog oca.

Tata nemaš pojma koliko želim da te vidim, da ti stisnem tu “čestitu” i “poštenu” ruku kojom glasaš i dalje protiv mene i svojih unuka.

Ne znaš koliko želim da te pogledam u oči, i pozdravim onako kako najbolje umem, kako dolikuje ocu i sinu.

Eto toliko sam potrebu imao da ti sve ovo javno napišem, jer znam da osim što me redovno odozgo gledaš i pratiš, ti i redovno čitaš moje objave na FejZbuku. kao i što redovno glasaš (MAMICU TI HOHŠTAPLERSKU tebi koji glasaš redovno).

Tata, vidimo se uskoro na izborima.

Voli te mnogo tvoj sin Vladimir Savić. alijas Speedy Maestro.

P.S. Savet svim prijateljima:

Proverite u biračkim spiskovima na internetu svoje pokojnike unošenjem njihovih JMBG. Možda ljudi redovno glasaju, a vi ih ne viđate. Gre’ota je i od boga i naroda da se familije i porodice sa ovog i onog sveta ne sretnu bar na dan izbora.

Izvor: Novinar.rs

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare