Kojim automobilima najbrže pada cena?

Izvor:
B92, Foto: Pixabay

Poznato je da novi automobil odmah po izlasku iz salona izgubi značajan deo cene. Koliko izgubi nakon pet godina?

Portal iSeecars nudi odgovor u najnovijoj studiji kojom su obuhvaćeni automobili starosti do pet godina. Kada je u pitanju američko tržište, najveći pad vrednosti beleže električna vozila, prosečno čak 49.1% u pet godina. S druge strane, cenu najbolje drže hibridi i kamioneti.

Ima nešto zajedničko američkom i evropskom tržištu, a to je da italijanski automobili najlošije drže cenu. Izgledaju odlično, super se voze, ali im cena svejedno nije jača strana. U Evropi su to, na primer, Fiat i Alfa Romeo, dok je u SAD neslavni predvodnik Maserati Quattroporte.

U Americi, polovni Maserati Quattroporte se loše kotira. Cena mu pada ekspresnom brzinom, pa nakon pet godina izgubi čak 64.5% vrednosti, što znači da će kupac izgubiti više od 90.000 dolara na njemu.

Pored nekoliko Maserati modela, na listi u Top 10 je BMW serije 7, serije 5, pa i X5, značajan pada cena i kod Jaguara XF, kao i kod Audija A7. Prevedeno, kupovina premium automobila ujedno znači i najveći gubitak na vrednosti vozila kako vreme prolazi, mada izuzeci svakako postoje.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare