Muškarac ugasio požar na automobilu – pivom

Izvor:
N1, Foto: Pixabay

Pivo ne gasi samo žeđ, nego i požare, otkrio je jedan muškarac nakon što mu se automobil zapalio na autoputu u severoistočnoj Nemačkoj.

Tridesetšestogodišnji muškarac je ubrzo ugasio plamen, ni manje ni više nego pivom.

Srećom, u svom je automobilu imao je pristojnu zalihu jer mu je trebalo osam flaša da se reši vatre, saopštila je lokalna saobraćajna policija.

Taj broj za ovog vozača nije predstavljalo problem jer je u prtljažniku imao ceo sanduk piva.

Sve što je preostalo vatrogascima jeste da izvade akumulator i spreče curenje tečnosti štetnih za okolinu iz njega.

Vozač je u subotu poslepodne sa svojom četvoročlanom porodicom putovao prema Berlinu. Policija je objavila da se vozilo zapalilo zbog kvara u motoru.

Vozač je istog trenutka skrenuo na zaustavnu traku. „Porodica je odmah napustila automobil koji se jako dimio i sklonili su se od opasnosti“, rekla je policija.

Iako je muškarac uspeo da ugasi plamen svojom neuobičajenom vatrogasnom intervencijom, nije mu pošlo za rukom da u potpunosti spasi auto.

Procenjuje se da mu je šteta na automobili „fordu fokus“ otprilike 6.000 evra.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dr Miggyy
Dr Miggyy
9 meseci pre

KAKVA INOVACIJA?!

Pomenuti Švaba prvo gasio svoje žeđi pivom, a kada se desio maler, gasio vatru na automobilu. Savetujem vozačima, za gašenje požara na autu, nikako ne koriste rakiju (šnaps) jer ona sagoreva bolje od automobila. Rakiju neka koriste vozači isključivo za gašenje požara na svojim nervama.