Najmoćniji iscelitelji među kućnim ljubimcima (VIDEO)

Izvor:
Sputnjik, Foto: Pixabay

Mnogi ljudi, bilo mlađi ili stariji, otkrili su zapravo da im posedovanje kućnih ljubimaca pomaže da prevaziđu teskobna osećanja. Poznato jeda mnoge vrste životinja koje se drže kao ljubimci vrlo efikasno uklanjaju stres i pozitivno deluju na unutrašnje borbe ljudi koji pate od anksioznosti.

Smatra se da držanje mačke u rukama, čak i samo nekoliko minuta, uz nežno maženje može znatno da poboljša raspoloženje pojedinca. Iako su psi često izbor broj jedan kada je nekom potreban ljubimac za emocionalnu podršku, ima nečeg neobično utešnog u mačkama.

One su, prema najnovijem istraživanju idealni ljubimci za sve one koji se bore sa anksioznošću.

Američka bobtejl mačka

Ova rasa je vrlo interesantna jer je krasi neobičan karakter. U jednom trenutku ona vas može zabavljati svojim nestašlucima, a već u drugom može biti vaše „rame za plakanje“, ukoliko se osetite anksiozno.
Takođe, ovo je jedna od retkih vrsta koja dobro reaguje na obuku i nema problem sa nošenjem povoca. U tom slučaju ako ste neko ko se oseća bolje nakon šetnje, biće vam sigurno drago da čujete da i vašu ljubimicu možete povesti sa vama.

Američka kovrdžava mačka

Ako je moguće izdvojiti među svim mačkama na svetu najumiljatiju onda je to svakako američka kovrdžava mačka. Za nju se kaže da je mačka orijentisana na ljude, što znači da će svoje vlasnike sa zadovoljstvom pratiti u stopu.
Ne postoji šansa da ćete se u društvu ove mačke sa povijenim ušima unazad osetiti usamljeno i napušteno. Ove mačke su ujedno i vrlo prilagodljive, tako da ako se selite ili menjate nešto značajno u svom životu, vaša ljubimica će biti uz vas.

Birmanska mačka

Kao jedna od najlenjih i svakako najopuštenijih mačaka na svetu, birmanska rasa zaista „zna“ šta znači reč dekompresija. Ako vam je potrebno da imate kraj sebe nekog ko deluje umirujuće, to je definitivno ova mačka.

Ona ima tendenciju da preferira jednu osobu u svom životu u odnosu na sve druge, tako da ako vas doživi kao svog najboljeg prijatelja ona će vam biti verna do kraja vremena. Birmanska mačka je zaista savršeno stvorenje za lenje letnje večeri.

Kartuzijska mačka

Nekoliko vekova unazad, ove mačke su bile verni pratioci francuskih monaha. Do dana današnjeg one su zadržale svoju odanu stranu ličnosti i ne postoji ništa u čemu više uživaju od toga da svojim vlasnicima prave društvo.

Pahuljasto, plavo-sivo krzno ove mačke je kao stvoreno za maženje, a njene zlatne krupne oči deluju tako umirujuće, da ćete kraj nje zaista zaboraviti na sve što vas tišti, piše „Magazin novosti“.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare