Najskuplji ruski auto svih vremena “planuo” za nekoliko dana (VIDEO)

Izvor:

Celokupna planirana godišnja produkcija luksuzne limuzine Aurus Senat rasprodata je za svega nekoliko dana.

Model Senat ruskog proizvođača Aurus – koji je pre par godina predstavio i Putinovu predsedničku limuzinu – nedavno se pojavio i na otvorenom tržištu, nakon što je neko vreme bio dostupan samo državnim organima.

Početkom oktobra prvi primerci su stigli u moskovski prodajni salon kako bi bili ponuđeni kupcima. Međutim, već posle nekoliko dana iz Aurusa su objavili da je prodato svih 350 primeraka koji će biti proizvedeni ove godine. Zato su prisiljeni da već sada otvore listu narudžbina za narednu godinu.

Ova ruska luksuzna limuzina, nalik modelima marke Rolls-Royce, košta skoro 300.000 evra, a imućni Rusi očigledno ne žale para za automobil sličan onom u kojem se vozi Vladimir Putin, pa i ne čudi što su birali isključivo top verziju.

Aurus Senat dužine 5,6 metara za pogon koristi hibridni sistem u čijme je srcu moćni 4.4 V8 motor sa 590 KS i 800 Nm. To je dovoljno da ova, 2,8 tona teška drumska krstarica stigne do stotke za oko 6 sekundi, dok je maksimalna brzina fabrički ograničena na 250 km/h.

Proizvođač je najavio da će kasnije biti dostupna i V12 verzija, a osim limuzine, Aurus će na tržištu ponuditi i luksuzni SUV i minivan.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar