Novak Đoković posle Vesića posetio i Vulina: Đoković podržava Vučićev režim?

Novak Đoković posle Vesića posetio i Vulina: Đoković podržava Vučićev režim?

Šta spaja Novaka Đokovića i Aleksandra Vulina?

Šta spaja Novaka Đokovića i Aleksandra Vulina? Do danas bi vam odgovorili ništa. Od danas znamo da je to obraćanje pažnje i shvatanje važnosti bavljenja sportom pripadnika MUP-a Srbije.

Danas je Novak Đoković posetio ministra policije Aleksandra Vulina. Onog istog Vulina koji je jedan od simbola ovog nedemokratskog režima, čoveka koji našim susedima šalje poruke mržnje, poruke koje su dijametralno suprotne od onih koje šalje Novak Đoković, čoveka koji mesecima saopštava laži o prisluškivanju predsednika države, koji vređa i napada političke protivnike. Kod tog čoveka je Novak Đoković otisao na zvaničan sastanak. Posle sastanka je izdato saopštenje u kome se kaže:

– Ministar Vulin je istakao da je bavljenje sportom izuzetno značajno, pre svega za mlade i da svaki sport doprinosi i tome da deca i omladine “ne budu na ulici”, već da razvijaju osećaj zajedništva, prijateljstva i da takođe ne treba zanemariti i pravilan fizički razvoj koji bavljenje sportom obezbeđuje – stoji u zajedničkom saopštenju Vulina i Đokovića.

A Đoković se ministru Vulinu zahvalio “na svemu što MUP čini na polju afirmacije sporta u Srbiji”.

– Posebno kroz uspehe koje pripadnici policije postižu na međunarodnim takmičenjima, ali i na svesrdnoj podršci prilikom organizovanja teniskih turnira u Beogradu na kojima pruža apsolutnu bezbednost kako učesnicima tih turnira, tako gledaocima i svima koji u organizaciji učestvuju – navodi se u saopštenju.

Novak Đoković i Goran Vesić FOTO: Instagram

Mnogi su zamerili Đokoviću što se nikada nije oglasio o situaciji u Srbiji i kršenju ljudskih prava u sopstvenoj zemlji kad se već oglašava takvim istim povodom kada su druge zemlje u pitanju. Objašnjenje je bilo da bi Đokovićevo izjašnjavanje bilo protumačeno kao bavljenje politikom i svrstavanje na jednu stranu. Ne moramo se slagati sa ovakvim stavom, ali se takav stav mora poštovati.

Odlazak na kanabe prvo kod Gorana Vesića, pa sad bez ikakvog suvislog objašnjenja kod Aleksandra Vulina, mnogi će protumačiti kao podršku vladajućem režimu.

Ne znamo da li je Đokovića da ovo uradi savetovala nekadašnja Vulinova koleginica iz JUL-a Aleksandra Radujko, osoba zadužena za njegov PR i supruga direktora carine Branka Radujka ili je sam doneo ovakvu odluku. Ali znamo da fotografijom Vulina i Đokovića, Đoković ništa ne dobija. Naprotiv.

Direktno.rs

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Stevan
Stevan
1 godina pre

Da li je ovaj covek normalan (Ne Vulin, vec Novak, za VUlina znamo da nije)