Saveti za zaleđena vrata, brave i stakla na vozilu (VIDEO)

Saveti za zaleđena vrata, brave i stakla na vozilu (VIDEO)

Nekoliko korisnih saveta.

U zimskom periodu, usled snežnih padavina i niskih temperatura, saveti kako odlediti vrata, brave i stakla na automobilu ili još bolje sprečiti da se ne zalede mogu biti od velike koristi.

Pošto je bolje sprečiti da vam led na automobilu oteža da dođete na željeno odredište, krenućemo od saveta za sprečavanje.

Poželjno bi bilo premazati gumu oko unutrašnjosti vrata glicerinom, vazelinom ili jestivim biljnim uljem i u brave ušpricati sprej WD-40 da ne bi ledile preko noći.

Da brisače ne biste našli zalepljene za stakla, navucite na njih stare čarape. Da se spoljni retrovizori ne zalede, navucite preko njih plastične vrećice.

Stavite karton ili čaršaf na stakla, to je odlična prevencija da se stakla ne zalede. Za tu svrhu nikako ne koristiti novine.

Zaleđena vrata ne otvarajte na silu. Prelijte ih mlakom, ali nikako vrelom vodom. Ni fen za kosu nije loša opcija ukoliko u blizini automobila imate struju i produžni kabl.

Mešavinu alkohola i vode polijte po zaleđenim mestima, tako da bi led na bravi, ivicama vrata i staklima trebalo brzo oslabiti, a vrata se lakše otvoriti.

B92, Foto: Pixabay

IZDVOJENO ZA VAS
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare