Sumnjate u brzinu kućnog interneta? Ove 4 aplikacije će vam pomoći da je proverite u trenutku

Sumnjate u brzinu kućnog interneta? Ove 4 aplikacije će vam pomoći da je proverite u trenutku

Ako mislite da je brzina interneta koji koriste u kući konstantna, varate se…

Najveći broj “običnih” korisnika veruje da je brzina interneta koji koriste u kući konstantna tokom celog dana, što nije tačno.

Na promene brzine protoka utiču brojni faktori, ali postoje i jednostavni načini da sa te promene brzine isprate, i to bez dodatnih troškova.

Reč je o nekoliko jednostavnih onlajn aplikacija, koje korisnike obaveštavaju vas o brzini protoka (download/upload speed) i pingu, odnosno vremenu odziva poslate poruke.

Ove četiri onlajn aplikacije za merenje brzine protoka mreže spadaju među najpopularnije i najpouzdanije:

Ookla

Jedan od prvih sajtova za proveru brzine, koji korisnicima pruža sve potrebne informacije, kao i mogućnost pregleda istorije testova, prenosi Objektiv.

Fast.com

Još jedan odličan broadband tester, posebno ako volite da strimujete filmove i serije. Interfejs je više nego jednostavan za korišćenje, a iza celog projekta stoji Netflix.

Speedof.me
Pored detaljnih informacija, ovaj sajt nudi i sjajan dizajn. Slično servisu Ookla, prikazuje promene u protoku brzine, koje kasnije možete upoređivati.

Testmy.net

Koristi HTML5 i PHP programske jezike, što znači da mu nisu potrebni Java ili Flash da obavi posao. Predstavlja odlično rešenje za upoređivanje različitih internet pregledača.

(Telegraf.rs)

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare