Super liga ostaje sa 16 klubova, neograničen broj stranaca u protokolu

Izvor:
Beta

U fudbalskoj Super ligi Srbije će i naredne sezone igrati 16 klubova, odlučeno je na današnjoj sednici Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Kako se navodi u saopštenju, na sednici održanoj u prostorijama FSS doneta je odluka da propozicije za sezonu 2021/22. budu indentične sa propozicijama iz prošle sezone.

To znači da će 16 klubova igrati u Super ligi od čega će dva da ispadnu, a dva da igraju baraž sa trećeplasiranim i četvrtoplasiranim ekipama iz Prve lige Srbije.

Takodje, korigovana i je odluka o ograničenju broja stranih igrača i to tako što je ostalo ograničenje od četiri inostranih igrača koji istovremeno mogu biti u igri, dok nema ograničenja u broju inostranih igrača upisanih u protokol.

Aleksandar Luković, bivši reprezentativac i učesnik Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, postavljen je za selektora mlađe kadetske reprezentacije (U16).

Usvojena je i lista sudija i posmatrača Super i Prve lige Srbije i doneta odluka o Kalendaru takmičenja ženskog fudbala, futsala, kao i omladinskih i kadetskih liga FSS za narednu takmičarsku sezonu.

FSS je doneo odluku da prvi put snosi kompletne troškove za službena lica svim klubovima koji se takmiče u omladinskoj i kadetskoj ligi Srbije, što predstavlja veliku pomoć razvoju omladinskog fudbala, navodi se u saopštenju.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare