Toma Zdravković dobija spomenik u beogradskoj Skadarliji

Izvor:
Beta

Grad Beograd je prihvatio inicijativu koju je podneo predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić, u svojstvu građanina, da pevač Toma Zdravković dobije spomenik u Beogradu, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je posle sastanka kome je prisustvovala predsednica gradske Кomisije za spomenike i nazive trgova i ulica Andrea Radulović rekao da će na sledećoj sednici Skupštine grada biti doneta odluka „o podizanju spomen-obeležja koje bi trebalo da bude u Skadarliji, upravo na mestu gde je poslednji put pevao – preneo je Beoinfo.

Naglasivši da je Zdravković deo istorije Beograda, Vesić je naveo da će biti raspisan konkurs u kojem će učestvovati Zavod za zaštitu spomenika kulture, s obzirom na to da je Skadarlija pod zaštitom države jer spada u kulturno-istorijsku celinu.

Ljajić je, prilikom predaje inicijative, istakao da je Toma Zdravković bio jedinstven i poznat ne samo u Beogradu i Srbiji već i na celokupnom prostoru bivše Jugoslavije.

„Čovek koji je svoj život slikao muzičkim notama, dok su njegove pesme i danas popularne kao i kada su nastale, i to u svakom gradu naše bivše države“, rekao je Ljajić.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare