Top 5 video-igara za one sa slabijim računarima

Top 5 video-igara za one sa slabijim računarima

Nemaju svi ni vremena a ni želje da igraju najzahtevnije video-igre. Za one koji imaju malo slabije računare, a žele da im vreme prođe što je zabavnije moguće, evo liste manje zahtevnih video-igara.

Untitled Goose Game

Igra specifičnog naziva koja je prošle godine prikupila brojne nagrade kao najbolje indie ostvarenje, radi na velikom broju starih konfiguracija. Stavljeni ste u ulogu guske zle naravi, gde ćete pomoći kljuna i krila ometati ljude koji pokušavaju da gledaju svoja posla. Untitled Goose Game vam donosi listu sa zadacima koje morate obaviti, neki su laki, neki teški, ali sigurno je da ćete se slatko nasmejati tokom igranja.

Tesla vs Lovecraft

Ovde vas očekuje sudar dva potpuno različita sveta, sa jedne strane naš čuveni Tesla sa svojim futurističkim spravicama, a sa druge Lavkraft i njegove horde čudovišta. Vi igrate kao Tesla koji mora sačuvati svet od gomile čudovišta koja neumoljivo napadaju, a na raspolaganju je moćni Tesla-Mech, mašina koja prosto melje neprijatelje. U pauzi između upotrebe ove mašine, na raspolaganju imate različita oružja za borbu, koja postaju još moćnija kroz nadogradnje. Tesla vs Lovecraft ima veliki broj nivoa u ponudi i dobar broj njih je izuzetno napet, tako da ćete uvek biti pod pritiskom, piše sajt Play.co.rs.

Top 5 video-igara za one sa slabijim računarima
Image by StartupStockPhotos from Pixabay

Papers, please

Odlična igra koja se pomalo ironično poklapa sa aktuelnom pandemijom virusa. Papers, Please vas stavlja u ulogu činovnika koji odlučuje ko će ući u fiktivnu državu a koga ćete odbiti. Cilj je da propustite normalne građane, dok svake koji su vam sumnjivi ili sa lošom papirologijom morate odbiti. Igra u početku teče sporo i lako možete da ispratite i nasitnije greške kod onih koji falsifikuju pasoš, ali kako napredujete tako imate sve manje vremena za proveru, a mnogo grešaka će vas koštati posla.
Po uzoru na ovu igru je napravljen i odlični kratki film koji je dostupan za gledanje na Youtube platformi.

Hollow Knight

Hollow Knight je pravi dragulj indie scene, kojeg je najlakše opisati kao ljubavno pismo usmereno razvoju igara. Predivna 2D grafika, ogroman svet za istraživanje prepun zanimljivih karaktera i opasnih neprijatelja, kojih ima preko 130, sa sve 30 boss okršaja, su samo neke od stvari koje vas očekuju u ovoj igri. Sama osnovna verzija igre nudi sate i sate zabave i igranja, dok je Team Cherry u prethodnom periodu konstatno dodavao nove besplatne ekspanzije, sa još više akcije i predivne grafike.

Ministry of Broadcast

Evo i jedne igre domaće proizvodnje koja se relativno skoro pojavila. Zahvaljujući impresivnoj pixel-art grafici, Ministry of Broadcast radi na starim mašinama bez problema. Pred vama je zanimljiva priča inspirisana delima Džordža Orvela, kao što je “1984”, u kojoj ste smešteni u rijaliti emisiju koju vodi država. Kako biste se vratili najmilijima morate proći niz testiranja, i pritom pogaziti poverenje ostalih takmičara, ali to je jednostavno cena koju morate platiti. Pred vama je odličan miks platformisanja sa crnim humorom i doskočicama.

IZVOR: B92, PLAY.CO.RS

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare