Tipovi muškaraca s kojima žene dožive najjači orgazam.

Ženski orgazam oduvek je bio složena tema i mnogi muškarci još uvek ga doživljavaju kao misteriju, pa se često pitaju da li su ga žene stvarno doživele ili su opet odglumile.

Međutim, čini se da najmanje treba da se brinu muškarci sa osmehom na licu, pokazalo je istraživanje objavljeno u “Socioaffective Neuroscience & Psychology”.

Istraživanje je sprovedeno na 103 žene između 20 i 69 godina koje su više od sat vremena ispunjavale upitnik o svojoj seksualnoj prošlosti.

Žene koje su bile u predanim, dugim vezama nisu bile deo ankete jer su istraživači verovali da se osobe u vezi mogu osećati “obaveznim da ocenjuju ​​svog trenutnog partnera bolje nego što je činjenično tačno“.

Image by Виктория Бородинова from Pixabay
Muškarci veselog, razigranog karaktera

Prema ovom istraživanju, muškarci koje većina ljudi označava kao duhovite, odnosno skloni su šalama i zabavnim razgovorima, ispali su najbolji ljubavnici. Šaljivi, kreativni i emocionalno topli muškarci češće su ženama pružili orgazme, a pripadnice lepšeg pola orgazme s njima ocenjuju kao najbolje.

Cilj istraživanja bio je da otkrije koje su osobine kod muškaraca povezane sa njihovim pružanjem najboljeg orgazma. Prema istraživanju, veseo i zaigran karakter koji se doživljava i kao dobro raspoloženje kod muškaraca, bio je faktor postizanja seksualnih vrhunaca koji se pamte. To sugeriše da humor vodi do bliskosti koja omogućava ženama da iskuse intimnost na mnogo višem nivou.

Muškarci puni samopouzdanja koji dobro zarađuju
Image by DivvyPixel from Pixabay

U prethodnim istraživanjima od psiholoških osobina dobrog ljubavnika, žene su najčešće isticale dva faktora – samopouzdanje i visinu prihoda muškarca.

Veruje se da muškarci koji dobro zarađuju i imaju visoko samopouzdanje, u krevetu pokazuju više inicijative, manje su skloni samokritici i draže im je da eksperimentišu.

Što se tiče poželjnih fizičkih osobina i lakoće postizanja orgazma, ranija istraživanja otkrila su da je orgazam u snažnoj korelaciji s tim koliko je sam muškarac fizički privlačan partnerki, a na veliko iznenađenje i s jednim fizičkim atributom – širinom njegovih ramena. Naime, širina ramena povezuje se sa višim nivoom testosterona, prenosi 24.sata.hr.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare