Za hrkanje postoje dva jednostavna rešenja, jedan su koristili u vojsci (VIDEO)

Za hrkanje postoje dva jednostavna rešenja, jedan su koristili u vojsci (VIDEO)

Ne postoji ništa gore od toga kad ne možete da spavate celu noć zbog hrkanja vašeg partnera. Ali prema rečima stručnjaka za spavanje, postoji rešenje…

Naime, stručnjak za spavanje i autor brojnih knjiga o zdravom snu Karl Rolison tvrdi da obična teniska loptica može da vam pomogne da stanete na put ovom problemu.

Naime, Rolison kaže da ljudi koji imaju problem s hrkanjem najčešće spavaju na leđima ili im se, pak, hrkanje pogorša baš u tom položaju. Ako tenisku lopticu prišijete na zadnju stranu njegove pidžame ili majice, sprečićete spavanje na leđima, a samim tim i izraženo hrkanje.

“Razlog je to što, kada spavamo na leđima, često otvorimo usta. Zato preporučujem spavanje na boku. Kada spavamo na leđima, jezik i nepce se opuštaju i podležu gravitaciji, a tada se naslanjaju na zadnji deo grla i proizvode vibrirajući zvuk. Vilica se takođe opušta, a usta postaju eho komora, koja pojačava zvuk”, rekao je guru za spavanje za britanski “San”.

Rolison je dodao da spavanje na boku manje opterećuje disajne putave i ostavlja više mesta za protok vazduha, a pored loptice za tenis, možete isprobati i jednu staru vojničku metodu.

Naime, vojnici su davnih dana u rovovima spavali sa rancem na leđima kako ne bi hrkanjem odali neprijatelju svoj položaj, objašnjava ovaj britanski stručnjak, i ističe da se i sam uverio koliko je ova metoda efikasna, kada je pre nekoliko godina slomio tri rebra.

“Mogao sam da spavam samo na boku, a ako bih u snu promenio položaj, budio sam se u groznim bolovima, pa sam u ranac stavio jastuk, a ranac na leđa. Tada bih spavao kao beba”, prisetio se.

IZVOR: THESUN.CO.UK, b92

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare