Čanak: Vučiću ugrožen život, ubiće ga Rusi! Treba ubiti Putina!

Izvor:
Direktno.rs, Foto: Printscreen YouTube, Twitter, Instagram/buducnostsrbijeav

Nenad Čanak, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine, kazao je za N1 da će se Milorad Dodik, ako izgubi trku za dužnost predsednika entiteta Republika Srpska, naći pod brojnim istragama i tada će pobeći u Beograd.

Nenad Čanak, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine, kazao je za N1 da će se Milorad Dodik, ako izgubi trku za dužnost predsednika entiteta Republika Srpska, naći pod brojnim istragama i tada će pobeći u Beograd, prenosi portal Direktno.rs.

Vučić ovih dana nije samouveren kao nekad. Urušavala se tlo njegove politike?

– Nije tu stvar u tlu njegove politike nego u odustajanju od sedenja na dve stolice. S jedne strane biti dobar s Moskvom od koje je Srbija energetski zavisna do mere da je to kolonijalni položaj, a s druge strane biti dobar sa Evropskom unijom nije samo pitanje političke odluke, nego velika većina spoljnotrgovinske razmene je s Unijom. Treba vidjeti sada i koliko će boleti. Rusi su tu beskrupulozni i posegnut će za brutalnim merama.

Foto: Twitter/@XXLTulip

Koje su to mere?

– Jeste li primetili koliko je ruskih tajkuna i visokih zvaničnika pomrlo neprirodnom smrću poslednjih meseci? Vučić se nalazi u najkomplikovanijoj situaciji u kojoj može biti.

Je li samo Vučić ugrožen?

– On je trenutno najjači čovek u Srbiji i od njega zavisi što se događa u ovoj zemlji. On na “vezi” ima mnoge političare u regiji – Crnoj Gori i severoistočnoj Bosni i Hercegovini (Republika Srpska). Rusima su Srbija i ova regija izuzetno važni, dok je ovde nestabilno i nered dotle Rusija ima mogućnosti da kockati se s ovim prostorom.

Mogu reći ‘nećemo praviti rat usred Evrope, pustit ćemo vam to, ali pod uslovom da vi nama pustite u Ukrajini’. Onog trenutka kad nemate u Srbiji nekog ko je spremam na te nestabilnosti, jer je Srbija na Balkanu u mogućnosti napraviti velike nevolje, i ako bi se Beograd okrenuo demokratiji i prestao biti Rusija u malom, da ne pretendira na BiH i Crnu Goru, odmah bi se normalizirali odnosi. Time Rusija gubi svaki uticaj svetske sile koja se mora pitati u nekim međunarodnim odnosima. To je suština priče.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare