Groteskni nastavak Betmena: Džoker je trudan i rađa prelepog dečaka

Izvor:
RT Balkan, Foto: Printscreen Twitter/@DCU_Direct

Betmenov zakleti neprijatelj zahvaljujući “društveno osvešćenom” zapletu postao deo LGBT zajednice?

U najnovijem broju serije stripova o Betmenu “Džoker: Čovek koji je prestao da se smeje”, Betmenov najveći neprijatelj nakon što je na njega bačeno prokletstvo ostaje trudan i rađa dete.

Džoker, naime, “dobija prelepog malog dečaka” koji, kako prenosi “Foks njuz”, postaje minijaturna verzija  ozloglašenog Betmenovog suparnika.

Ovaj broj čuvenog stripa takođe sadrži i bizarnu scenu u kojoj Džoker odlazi na ginekološki pregled kod superzlikovca Atomske Lobanje.

“Svet još jednom zadržava dah dok Džoker ponovo udara! Ali, koliko daleko je spreman da ode ovog puta?”, napisao je “Di Si komiks” na svojoj veb stranici najavljujući kontroverznu temu novog broja “Betmena”.

Kod čitalaca i vernih fanova je entuzijazam za ovaj “društveno osvešćeni zaplet”, čini se, ipak izostao.

“Kome je još muka od od ovog ludila?”, upitao je na Tviteru bivši kandidat za američki Kongres Robi Starbak povodom novog “trans Džokera”.

“Čitaoci će možda biti u iskušenju da pomisle da je ovo pokušaj ‘Di Si komiksa’ da napravi neku osvešćenu priču koja uključuje LGBT lika u kojoj je Džoker transrodni muškarac koji prolazi kroz tipičnu trudnoću”, napisao je “Foks njuz”.

“‘Di Si komiks’ postaje sve čudniji i čudniji, dozvoljavaju sve većem broju perverznjaka i fetišara da prave grotesknu prljavštinu od klasičnih likova”, tvitovao je strip crtač Itan Van Šiver.

“Drugari, ‘Betmen’ je vaša poslednja franšiza stripova koja se prodaje. Normalni čitaoci možda neće uživati u tome što Atomska Lobanja Džokeru pregleda karlicu”, dodao je on.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare