Leka ponudio drugu Draganu vezu, a možda i brak i bračno putovanje!

Leka ponudio drugu Draganu vezu, a možda i brak i bračno putovanje!

Nepromenljiva konstanta je da je velika većina srpskih opozicionih lidera šarolika skupina sujetnih džabalebaroša i ispraznih političkih prevaranata, koji čekaju ili da ih stranci dovedu na vlast, ili da se dokopaju nekakve šapolovine* iz ruku samog gospodara Vučića. Za neke ozbiljnije akcije osvajanja vlasti ili borbu za spas Srbije i njenih građana niti su sposobni, niti su hrabri, niti imaju tu želju i nameru. 

Posle opravdanog bojkota izbora prošle godine, u situaciji gde se ništa nije promenilo, oni najavljuju izlazak na predstojeće izbore i ubacuju nebulozne priče o nekakvom ministarstvu za izbore, zajedničkom uređivanju RTS-a i sličnim glupostima, ubeđujući svoje birače da će to nešto bitno promeniti i da će izvojevati junačku pobedu na izborima ako, na primer, Zoran Lutovac postane voditeljka Dnevnika na RTS, a Boško Obradović “ministar za izbore”. I u čemu će onda biti razlika između izdajnice Gordane Čomić i pravovernog Boška Obradovića? Zlobnici bi rekli, samo u brkovima.

Cela ova igranka sa pregovorima o izbornim uslovima se u stvari odigrava po unapred dogovorenom scenariju. Opozicija će kao malo da traži sve i svašta, vlast će kao malo da se koprca, nešto će im dati, nešto neće, i tako će trajati dok ne dođe vreme izbora.

Vučiću je potrebno da ima opoziciju u Skupštini, opoziciji je potrebno da dobija pare iz budžeta i stvar je dogovora Dragana Đilasa, Aleksandra Vučića i nekoliko zapadnih ambasadora koliko će opozicija ovog puta osvojiti poslaničkih mandata. Oni koji budu uz Đilasa će opstati na političkoj sceni, oni koji ne budu neće proći cenzus i nestaće, a narod i državu ko jebe, kao i uvek do sad.

Pročitajte još  Lečić: Optužba za silovanje je GNUSNA LAŽ! Ljudi, samo polako

Jedan od onih koji ne zna u čije će krilo da se smesti, dal Vučićevo ili Đilasovo je i glumac Branislav Lečić, za koga neki kažu da je predsednik Demokratske stranke, dok drugi tvrde da je iz te stranke izbačen.

Lečić se na Tviteru obratio drugu Draganu Đilasu, ponudio mu se i zapitao da li je “spreman za umetnički život u dvoje”.

Obraćam se Draganu Đilasu, “lideru” opozicije u Srbiji: Druže Dragane, ako stvarno hoćeš da obaraš Vučića, evo i prvog konstruktivnog koraka za objedinjavanje opozicije jer bez toga, znaš i sam, neozbiljno je pomisliti da će ovaj ikad sići s vlasti.

– Prvi korak – krajnje je vreme da zvanično Zorana Lutovca učlaniš u SSP, gde već odavno pripada. Daj mu neko odgovarajuće mesto – rukovodeće, gde će biti lep i koristan. Tad će naše lične karte biti verodostojne, sa tačnim političkim adresama.

– Onda ima šanse da napravimo drugi korak i uđemo u predizbornu vezu. – A, ako bude bar malo empatije, ljubavi i razumevanja, moguć je i treći korak, da uđemo u brak. A onda…

A onda ćemo i naše druge opozicione prijatelje pozvati na to bračno putovanje, da ne kažem-ratovanje, zna se protiv koga. Pozdravlja te tvoj drug. Branislav Lečić, izabrani predsednik Demokratske stranke.

Zaprošeni Dragan Đilas do sada nije reagovao na ovu ponudu.

Miša Milovanović

*Šapolovina – kruševački izraz za pljačku narodnih para. Za detaljnije objašnjenje obratiti se Milanu Milenkoviću

IZDVOJENO ZA VAS

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare