Primio 10 vakcina u jednom danu, vlasti pokrenule istragu

Izvor:
N1, Foto: Pixabay/ LuAnn Hunt

Vlasti Novog Zelanada pokrenule su istragu posle vesti da se neidentifikovani muškarac vakcinisao 10 puta u jednom danu, objavili su danas lokalni mediji.

Pretpostavka je da se muškarac za novac vakcinisao umesto drugih koje žele da potvrdom o vakcinaciji dobiju privilegije, ali ne i da se vakcinišu, a novozelandsko ministarstvo zdravstva je ozbiljno shvatilo tu situaciju, navodi portal Staf.

Menadžerka programa vakcina Ministarstva zdravlja Novog Zelanda Astrid Kornif rekla je da su zvaničnici „svesni problema“ i da ga shvataju „veoma ozbiljno“.

„Vrlo smo zabrinuti zbog ove situacije i radimo s nadležnim agencijama“, rekla je Kornifinaglasila da je netačan status vakcinacija ugrožava u budućnosti ne samo pojedince već i njihove prijatelje, rodbinu i širu zajednicu.

Ako znate nekog ko je primio više vakcina nego što je preporučeno on bi što je pre moguće morao da zatraži klinički savet, preporučila je Astrid Kornif.

Oko 89 odsto stanovnika Novog Zelanda je potpuno vakcinisano sa dve doze, a u toj ostrvskoj zemlji sa oko pet miliona stanovnika dosad je prijavljeno oko 12.500 slučajeva zaraze i ukupno 46 smrtnih ishoda od infekcije od početka pandemije.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare