Vernici SPC: Umesto da obiđe KiM, on razmenjuje poklone sa nabeđenom pop zvezdom sumnjivog kvaliteta

Izvor:
Politički.rs, Foto: Wikipedia, Instagram

Slikanje patrijarha Porfirija sa lavorom i pevačicom Konstraktom, u dane pred Hristovo raspeće, izazvalo je, u najmanju ruku, negodovanje kod pravoslavnih vernika.

Mnogi od vernika su postavljali pitanja svojim sveštenicima: na šta to liči, kuda to ide SPC, da li je patrijarh Porfirije influenser sa Instagrama ili smerni monah i glava crkve… i još bezbroj dobronamernih pitanja.

Jeno od njih vam prenosimo:

 – …Ali, evo, samo jedno pitanje:
Zar ne bi bilo zaista simbolično, zaista u dobrom duhu pravoslavlja, zaista kako treba – da je ovih dana našao način da obiđe manastire na Kosovu i Metohiji i slika se tamo sa monasima, monahinjama i narodom, nego što udobno u patrijaršiji razmenjuje poklone sa nabeđenom pop zvezdom sumnjivog kvaliteta i ” mondenskom beogradskom vernicom”, površnom, kao i umetnost koju stvara?
Eto, to sam morala da pitam. Praštajte.

I vođa narodnog pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević nedavno je komentarisao čudne prioritete srpskog patrijarha, koji nema vremena za sastanake sa pravim ekološkim i patriotskim pokretima poput Zaštitimo Jadar i Rađevinu i KORS. Đorđević je u svojoj objavi na Tviteru poručio Zvezdanu Kalmaru:

Brale, evo rešenja! Sledeći put kad budete hteli da vas primi Njegova Svetost da pričate o Rio Tintu i posledicama po verni narod, batalite pisanje pisama i molbi, nego kupite lavor i pravac Patrijaršija.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare