Za 3 sata rasprodato francusko izdanje Plejboja s ministarkom na naslovnoj strani

Izvor:
N1, Foto: Twitter

Svih 100 hiljada primeraka novog broja francuskog izdanja časopisa Plejboj s ministrkom Marlen Skjapa na naslovnici prodato je za tri sata, rekao je u ponedeljak direktor Kristof Florentin.

Dodao je da se pristupilo štampanju dodatnih 60 hiljada primeraka.

Uobičajeno, u Francuskoj se proda oko 30 hiljada primeraka svakog broja Plejboja.

Političarka je pozirala u odeći i ni na jednoj fotografiji nije naga, no časopis je ipak razgrabljen i to, kako se čini, zbog njenog intervjua.

Skjapa je bila naveliko kritikovana u Francuskoj jer je pristala da se fotografiše za Plejboj.

Ministarka socijalne ekonomije, Skjapa na fotografijama Plejboja pozira u beloj haljini i govori o feminizmu i ženskim pravima.

Nekadašnja državna sekretarka za ravnopravnost polova (2017. do 2020.) u intervju brani pravo žena „da budu upravo ono što žele da budu“, prenosi agencija AFP.

„Ako žele da se odevaju kao opatice i da se ne susreću sa muškarcima, treba ih u tome podržati. Ali takođe i ako žele da poziraju bez odeće u časopisu“, rekla je i otkrila da je „ponosna jer je pisala erotsku literaturu“.

U intervjuu odgovara na pitanja poput ovih: „Da li je politika lascivna?“, „Budi li moć osećaj zadovoljstva?“ i „Smatrate li sebe zavodnicom?“

Ministarka zadužena za ravnopravnost polova Izabel Rom kritikovala je odluku svoje kolegice da intervju da upravo Plejboju.

„Pitam se zašto je za promovisanje ženskih prava odabrala časopis koji je slika i prilika svih seksističkih stereotipa? Pa to je kultura žene-objekta“, rekla je Rom.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare