1 od 5 miliona: SZS smetaju ove pocepane patike i što hoćemo da promenimo sistem

“1 od 5 miliona” još nisu predali listu, ali aktivno sakupljaju potpise, putujući u kampanji po gradovima širom Srbije gde razgovaraju s građanima, rekli su članovi Valentina Reković i Martin Bežinarević. Oni su naveli i da u kampanji trpe pritiske i upitali političke protivnike “šta im smeta”.

Reković je optužila funkcionere Narodne stanke i DS da su ih posmatrali dok su prikupljali potpise u Novom Sadu i Aranđelovcu, i upitala ko iz SzS prati studente na putu do Zaječara i posmatra ih u aktivnostima sa građanima.

“Šta im smeta, da li im smetaju mladi, novi ljudi u politici, da li im smeta što ćemo da vratimo odgovornost? Nadam se da im ne smetaju ove pocepane patike, u kojima su studenti šetali i tokom protesta i tokom ovih 20.000 km koje smo proputovali u kampanji?”, upitala je ona skinuvši jednu svoju patiku i pokazujući je.

1 od 5 miliona: SZS smetaju ove pocepane patike i što hoćemo da promenimo sistem
N1

Upitana zašto ne prijavi pritiske, Reković je rekla da ne žele da prijave “nešto nekome ko ne radi ništa”.

Govoreći o napadu na Sergeja Trifunovića, ona je rekla da je “1 od 5 miliona” taj napad osudio, ali da smatra da je to rezultat podela “koje prave i jedni i drugi”.

“Pitamo ih zašto to radite, zašto vam smeta što hoćemo da promenimo sistem? Neka im njihov bojkot”, navela je.

Reković je rekla da su “1 od 5 miliona” napravili listu, sakupiće potpise i predaće listu na vreme, ističući da oni jedini u ovom izbornom procesu imaju program.

Govoreći o četvrtoj grani vlasti čije uvođenje predlažu, Reković i Martin Bežinarević objasnili su da bi ona bila sistem nadzora nad ostale tri grane vlasti.

“Zakon mora da bude na prvom mestu. Neko mora da kontroliše da li se on poštuje. Četvrta grana stvara prostor najstručnijima da nadgledaju procese. Zato nam treba četvrta grana, kao neka vrsta dvodomnog parlamenta, nacionalnog saveta gde sede stručnjaci koji će da blokiraju nepotrebne projekte, da oslobode pravosuđe od pritisaka…”, kažu.

N1

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare