7. jula u Šapcu protestni skup NEĆU RIO TINTO: Ne damo vodu koju pijemo, vazduh koji dišemo i zemlju koja nas hrani!

Izvor:
Politički.rs

Problem eksploatacije jadarita koji je u planu multinacionalne kompanije Rio Tinto, trenutno je najvažnije pitanje svih građana zapadne Srbije i Srbije uopšte, pa oko toga ne sme biti podela, kaže se u pozivu na veliki protestni skup koji će se održati sutra, 7. jula u 19 časova ispred Opštine u Šapcu.

Na skupu će učestvovati ekološki pokreti “Ne damo Jadar”, “Zaštitimo Jadar i Rađevinu”, “Koalicija za održivo rudarstvo u Srbiji” i “Ekološka organizacija Eko Cer Šabac”.

Od političkih stranaka i pokreta učestvovaće Dveri, Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Skupština slobodne Srbije, pokret Oslobođenje, pokret Crno na belo, Inicijativa Selo grad i pokret Buđenje.

Na pokretu će govoriti prof. dr Biljana Stojković, prof.dr Duško Kuzović, Marija Alimpić, Miladin Đurđević i Zvezdan Kalmar.

Organizatori protesta pozivaju građane da se okupe u štvo većem broju, jer kako kažu, “ne možemo dozvoliti neodgovornoj vlasti da uništi budućnost naših potomaka”.

Pokret Oslobođenje je na društvenim mrežama podelio informaciju da meštani koji nisu prodali svoja imanja kažu da su zaposleni u kompaniji Rio Sava isključili uličnu rasvetu ispred kuća koje su prodate, pa je kretanje noću kroz ulicu onemogućeno.

“To je samo deo vrha ledenog brega. Rio Tinto i Aleksandre Vučiću, marš sa Drine!“, poručuju iz Oslobođenja u pozivu na protest.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar