Bajden poručio Vučiću da će ga podržati u postizanju sporazuma s Kosovom o međusobnom priznanju i čestitao Dan državnosti

Bajden čestitao Dan državnosti Srbije

Predsednik SAD Džozef Bajden čestitao je Dan državnosti Srbije i poručio da će SAD i dalje podržavati Srbiju u evropskim integracijama, reformama i postizanju trajnog sporazuma sa Kosovom “koji je fokusiran na međusobno priznanje”.

“I dalje ostajemo nepokolebljivi u podršci cilju Srbije u pogledu evropskih integracija i pružamo vam podsticaj da i dalje preduzimate teške korake ka postizanju tog cilja, uključujući uvođenje neophodnih reformi i postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji sa Kosovom, koji je fokusiran na međusobno priznanje”, poručio je Bajden u čestitki predsedniku Aleksandru Vučiću.

Kako je saopšteno iz Vučićevog kabineta, Bajden je rekao da se raduje saradnji sa predsednikom Srbije na produbljivanju prijateljskih veza i jačanju odnosa Srbije i Sjedinjenih Država.

“Snaga naših odnosa temelji se na dubokoj istoriji veza naših naroda koji su ratovali kao saveznici u oba svetska rata. Takođe cenimo našu blisku saradnju u borbi protiv pandemije korona virusa, dok se zajedno suočavamo sa ovim globalnim izazovom bez presedana”, navodi se u čestitki.

Beta

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare