Barikade na severu Kosova

Izvor:
Politički.rs, KoSSev

Građani sa severa Kosova javljaju da se na više lokacija na severu Kosova postavljaju barikade. Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti potvrdio je za Kossev da je došlo do blokade puta u Zubinom Potoku kod Varaga i u Rudaru.

„Došlo je do blokade puta u Zubinom Potoku kod Varaga i u Rudaru. Navodno je proturena lažna vest da će opština da se blokira od strane specijalnih jedinica, što apsolutno nije tačno niti postoji takva namera“, za Kossev je kazao Besim Hoti.

Čitaoci sa severa Kosova prethodno su za N1 rekli da se građani okupljaju kod krsta u selu Rudare u opštini Zvečan.

Prethodno su se u severnom delu Kosovske Mitrovice oglasile sirena za uzbunu.

Što se tiče sirena za uzbunu koje se već sat vremena neprestano čuju u severnom delu Kosovske Mitrovice, KFOR prati situaciju i trenutno prikuplja informacije. Ovu vest su za KoSSev potvrdili u Kancelariji za informisanje sedišta KFOR-a.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija nikada nije bila u kompleksnijoj i težoj situaciji u vezi sa Kosovom, nego što je danas.

Najavio je da vlasti u Prištini od večeras u ponoć planiraju da na administrativnim prelazima zaustave sve one koji imaju srpske lične karte. Vučić je zamolio Albance, međunarodnu zajednicu i Srbe sa Kosova da sačuvaju mir.

„Ne budu li hteli da sačuvaju mir, ja vam saopštavam – Srbija će pobediti“, poručio je Vučić.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare