Bošku Obradoviću se dopada predlog evroparlamentaraca: Tretira ključna pitanja

Izvor:

Radni dokument o izbornim uslovima koji smo dobili od delegacije Evropskog parlamenta tretira određena ključna pitanja poboljšanja izbornog procesa koja su izostala u predlogu „Sporazuma između vlasti i opozicije o unapređenju uslova za održavanje izbora”, koji smo nedavno dobili od vlasti na međustranačkom dijalogu bez stranih posrednika u Narodnoj skupštini, kaže za Nova.rs Boško Obradović, lider Dveri.

To su, kaže Obradović, pre svega, pitanja rada REM-a, ravnopravnog tretmana svih izbornih učesnika na svim medijima, pritisaka na birače, funkcionerske kampanje i kontrolnog mehanizma u RIK-u.

„To su generalno najvažnija pitanja na kojima je opozicija najviše insistirala na oba koloseka dijaloga, i predmet su brojnih amandmana koje je Srpski pokret Dveri podneo na predlog sporazuma u Narodnoj Skupštini. Međutim, problem je što i evroparlamentarci u svom papiru ne idu u konkretizaciju svih ovih pitanja već mnoga od njih ostavljaju nedefinisanim, odnosno predlažu dalju razradu u nastavku dijaloga prilikom njihovog sledećeg dolaska u Beograd 17. i 18. septembra“, kaže on.

Ono što je detaljnije precizirano u njihovom predlogu su pitanja strožije kontrole slobode medija, kako na javnim medijskim servisima tako i kod privatnih emitera, izjavio je između ostalog Obradović za Nova.rs

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare