Branislav Lečić kandidat za predsednika Demokratske stranke

Branislav Lečić kandidat za predsednika Demokratske stranke

Predsednica Organizacionog odbora za izbore u Demokratskoj stranci Vida Ognjenović saopštila je da je kandidat za predsednika u toj stranci Branislav Lečić i da se, na žalost, nije kandidovao i aktuelni predsednik DS Zoran Lutovac.

Taj deo DS, koji se ne slaže sa ponašanjem aktuelnog rukovodstva, ponovio je na konferenciji za novinare da oni nisu pučisti i da žele da se na demokratski način prevaziđe kriza u DS.

Dragoslav Šumarac rekao je da su molili aktuelnog predsednika Zorana Lutovca da zajedno odrede organizaioni odbor i komisiju za izbore, ali da nisu naišli na odobravanje, već su proglašeni za pučiste.

“Mi nismo otcepljeni deo DS, mi smo ugledni članovi, osnivači DS koji žele da se na demokratski način prevaziđe kriza u DS”, rekao je Šumarac.

Ognjenović je poručila da je prva tačka “očuvanje jedinstva DS”.

Branislav Lečić kandidat za predsednika Demokratske stranke
Vida Ognjenović, Printscreen

Lečić je rekao da je Lutovac njihov predsednik, jer je izglasan na izborima stranke, ali da se ne slažu u pogledu budućnosti i da je Lutovac faktor koji je radio na tome da se DS razjedini, a da je njegov cilj da radi na jedinstvu DS.

“Lično nemamo ništa protiv Lutovca, već protiv politike koju vodi”, rekao je Lečić.

On je predstavio svoj tim, te će njegova kandidatkinja za predsednicu Političkog saveta biti Vida Ognjenović, a kandidati za potpredsednike Milica Slijepčević, Jovanka Jovanović, Voja Janković, Petar Radojčić i Dragoslav Šumarac.

“Ovaj tim neće dozvoliti da DS bude potcenjena i da se čerupa”, poručio je Lečić.

On je rekao da bi bilo lepo da je Lutovac uplatio članarinu i da se stavi pred sud stranke da oceni kako je radio, a da se neuplaćivanjem članarine Lutovac stavio u položaj kao da je član neke druge stranke.

Šumarac je na konferenciji za novinare rekao da aktuelno rukovodstvo DS ne poštuje odluke o ujedinjenu sa Socijaldemokratskom strankom i Zajedno za Srbiju, a da se sada sa tvitera može videti da SDS više nije dobrodošla.

Fonet

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Данко Б. Марин
Данко Б. Марин
1 godina pre

Ово је исти Бранислав Лечић који је као министар потписао закон против књиге о порезу од 20% и био промотер ријалитија: ко је овде луд?