Brnabić: Grujičić prva na listi za parlamentarne izbore, Šapić za Beograd

Izvor:
Beta, Foto: Printscreen

Premijerka Ana Brnabić saopštila je danas, posle sednice Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS), da je jednoglasno odlučeno da ta stranka izađe na izbore na svim nivoima sa listom “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” i da Vučić bude nosilac svih lista.

“Zajedno možemo sve, da promenimo Srbiju, da Srbija bude pobednička zemlja u svakom segmentu, kako društevnog tako i privrednog života”, rekla je Brnabić.

Ona je navela da je jednoglasno odlučeno da će prva na listi za parlamentarne izbore biti doktorka Danica Grujičić, dok će prvi na listi za Beograd biti Aleksandar Šapić.

“Ponosna sam što na našoj listi imamo veliki broj javnih ličnosti. Kao što je pod brojem dva na listi profesor Stojan Radenović, naš najcitiraniji matematičar, zatim Jelena Begović, stručnjak za genetiku i molekularnu biologiju. Tu su i Lazar Ristovski, Marija Zdravković, Žika Bujuklić, Jovan Kulundžija, Marko Kešelj”, rekla je Brnabić.

“Neverovatno sam ponosna na našu listu, ni jedna neće moći, ne samo da se poredi, nego ni da se približi našoj listi”, izjavila je Brnabić.

Ona je rekla da je Srbiji potrebno “još četiti, pet godina stabilnosti da još napreduje, jer je onda izašla iz tunela”.

“Tek od 13. ili 14. mesta na listi dolazimo mi političari iz SNS i svi naši ljudi i poslanici, ali i mnogo novih, mladih ljudi. Ova lista pokazuje da se borimo za Srbiju, a ne za stranačke interese”, rekla je Brnabić.

“Izbori neće biti laki, već izuzetno teški, mi na njih izlazimo sa rezultatima”, rekla je Brnabić.

SNS želi da Vučić bude kandidat za predsednika, uskoro odluka

Potpredsednica Srpske napredne stranke Ana Brnabić najavila je da nije tajna da SNS Aleksandra Vučića vidi kao kandidata za predsednika Srbije, ali da će odluku o tome doneti uskoro na Predsedništvu i Glavnom odboru stranke.

“Nije tajna da SNS vidi Aleksandra Vučića kao kandidata, mislim da je to apsolutno najbolje za Srbiju i jedina opcija koja garantuje da će Srbija nastaviti da se razvija”, rekla je Brnabić.

Ona je istakla da se SNS razlikuje od ostalih stranaka “zato što ne razmišljaju o funkcijama”, nego se trude da samostalno osvoje većinu “jer su svi ostali spremni da se ujedine protiv SNS”.

Brnabić je istakla da su naprednjaci uvek spremni za debatu, ali da su njihovi protivnici skloni da se “raspravljaju, vređaju i lažu kad su sami, ali da se ne odazivaju na debate”.

Brnabić je iznela niz uvreda na račun opozicije, rekla da su uvredili stanovnike Borče i Marinkove Bare rekavši da zaslužuju “samo kič”, koaliciju ekoloških pokreta nekoliko puta je nazvala “Fon Kramon koalicijom”, a kao veliki problem istakla je što su oni rekli, kako se izrazila “da će razgovarati i sa Dverima” kako bi se dokopali vlasti.

Brnabić je rekla da samo SNS ima program, dok od drugih čuje samo floskule.

Za protest ekoloških organizacija rekla je da je Rio Tinto završena priča, da oni koji protestuju žele da postanu funkcioneri i da ekološki aktivisti imaju njen broj telefona pa mogu da joj se jave i razjasne sve.

Za predsednika Kreni Promeni Savu Manojlovića rekla je da ne radi po Ustavu i da je njegov predlog narodne inicijative za izmenu zakona propao jer on nije hteo da ispravi podneti predlog.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar