Brnabić: SNS u Beogradu ima većinu odbornika da formira vlast

Izvor:
Beta, Foto: Printscreen/N1

Premijerka Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da su rezultati ponovljenih izbora pokazali pravo stanje stvari – da narod želi da Srbiju vodi Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka koja će u Beogradu moći da formira vlast.

Brnabić je televiziji Prva rekla da je narod video u poslednjih 13 dana ko je kakav, da je “svaka zver pokazala svoj trag” i da je zato sada pobeda vlasti još ubedljivija.

“Ne slažem se da izborni rezultati imaju veze sa svadjama u opoziciji, ovi izbori su imali veze samo sa Aleksandrom Vučićem, i ja se pitam da li je trebalo da više ponavljamo ono što je Vučić rekao da izbori nisu igra i da će se svi ujediniti protiv Vučića i SNS-a ako budu imali jedan glas više”, rekla je premijerka u tehničkom mandatu.

Ona je ponovila da se naprednjaci u kampanji nisu bavili ni “time ko su Zavetnici, ni ko je Miloš Jovanović i koalicija oko njega”, nisu se bavili ni svojim koalicionim partnerima iz SPS-a, a da se ponovo pokazalo da je Vučić u pravu kad je rekao da će se svi ujediniti ako imaju glas više.

Brnabić je rekla da će bez ikakve sumnje naprednjaci imati većinu u Beogradu i da ne bi sada javno rekla sa kim će praviti većinu od najmanje 60 odbornika.

“Red je da sačekamo da se izbori ponove na ostalim biračkim mestima, pa da pričamo o formiranju vlasti. Važno je sve što se desilo u poslednjih 13 dana, važne su poruke koje je poslao Aleksandar Vučić i da se videla i ta razlika u tonu Aleksandra Vučića i svih ostalih”, rekla je Brnabić.

Dodala je da bi lično želela da se ponove izbori u Beogradu jer bi Vučićeva pobeda bila još ubedljivija.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare